Η μπύρα Mythos βραβεύτηκε για την παρουσία της στην διεθνείς αγορές

    Από: Startup Team

Tη χρυσή διάκριση ως “Top Branded Export Product” της χρονιάς, απέσπασε η μπύρα Mythos – ένα από τα brand της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας -στην τελετή απονομής των «Greek Export Awards 2019», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η μπύρα Mythos «απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση για τα υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, αναγνωρισιμότητας και διείσδυσης στις διεθνείς αγορές. Η μπύρα Mythos προσεγγίζει τις αγορές του εξωτερικού από την αρχή της κυκλοφορίας της, το 1997, ενώ σήμερα η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εξακολουθεί να εστιάζει με στρατηγική προοπτική στην εξαγωγική της δραστηριότητα, ενισχύοντάς την με την πάροδο των ετών και υπερδιπλασιάζοντας τον εξαγωγικό τζίρο της για το 2018».

Πιο συγκεκριμένα, η μπύρα Mythos εξάγεται σήμερα σε 38 χώρες και στις 5 ηπείρους, φθάνοντας συνολικά τα 778.760 κιβώτια για το 2018, με κυριότερη εξαγωγική παρουσία σε Γερμανία, Μ. Βρετανία, Αμερική, Αυστραλία, Βουλγαρία, Σουηδία, Ολλανδία, Ισραήλ και Ρουμανία.

Ο Χρήστος Κυτίνος, Exports Manager της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Νιώθουμε πραγματικά χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συγκεκριμένη διάκριση, καθώς η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί βασικό πυλώνα στρατηγικής της εταιρείας μας. Ιδίως κατά την τελευταία τριετία έχουμε πετύχει σημαντικές νίκες στις εκτός συνόρων αγορές, όπως είναι χαρακτηριστικά η αύξηση του κιβωτιακού μας όγκου κατά 56%, η διεύρυνση της παρουσίας μας σε σημαντικές ευρωπαϊκές αλυσίδες λιανεμπορίου, καθώς και η ψηφιακή δραστηριοποίηση της μπύρας Mythos σε επιλεγμένες χώρες».

Σημειώνεται ότι τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards 2019 (#gea19) διοργάνωσαν για 8η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards. Στόχος των βραβείων αποτελεί διαχρονικά η ανάδειξη και επιβράβευση των ανθρώπων, των ιδεών και των συνεργασιών μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

Πηγή: epixeiro.gr