Η νέα επένδυση του Ιβάν Σαββίδη ύψους 16.5 εκατομμυρίων ευρώ

    Από: Startup Team

Στην έναρξη της λειτουργίας μιας νέας υπερσύγχρονης γραμμής για την παραγωγή ταινιών υψηλής φραγής AMISTYLE προχώρησε η Atlantis Pak στο εργοστάσιο της στη Ρωσία. Πρόκειται για  μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου στον κλάδο των πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα, η οποία ανήκει στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της καινούριας γραμμής παραγωγής, ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφθηκε το εργοστάσιο συσκευασιών, εξετάζοντας από κοντά τις βασικές φάσεις και στάδια της διαδικασίας παραγωγής.

Όπως αναφέρει το«Έθνος», η εκτιμώμενη παραγωγική ικανότητα του νέου εξοπλισμού ανέρχεται στους 1,7 χιλιάδες τόνους ετησίως. Έχει σχεδιαστεί για να παράγει περίπου 20 ετικέτες προϊόντων, τα οποία ξεπερνούν ξένα αντίστοιχα σε διάφορες παραμέτρους.

Η επιχείρηση πήρε την πρώτη εμπορική παραγγελία για την παραγωγή ταινιών υψηλού φραγμού AMISTYLE ύψους 300 χλμ. από το εργοστάσιο λουκάνικων «TAVR», το οποίο αντικατέστησε εξ ολοκλήρου τα ανάλογα εισαγόμενα υλικά που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως κατά τη διαδικασία παραγωγής, με τα προϊόντα του Atlantis-Pak.

Η δημιουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής μεμβρανών-ταινιών υψηλού φραγμού στο χώρο του Atlantis-Pak (περιοχή Ακσάϊ) είναι η πρώτη φάση ενός μεγάλου έργου της εταιρείας για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Το Atlantis-Pak ξεκίνησε το πρότζεκτ «Plyonka» («Ταινίες») το 2016. Η πρώτη γραμμή παραγωγής ταινιών, που αποκτήθηκε και εγκαταστάθηκε με επένδυση της ίδιας της εταιρείας, σήμερα λειτουργεί με πληρότητα 100%, με παραγγελίες από ρωσικές και ξένες επιχειρήσεις.

Το συνολικό κόστος της πρώτης φάσης (δύο γραμμές) της νέας επένδυσης είναι 1,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (16,5 εκατ. ευρώ), συμπεριλαμβανομένων και κονδυλίων που διατέθηκαν από το Ίδρυμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, ύψους 300 εκατομμυρίων ρουβλίων (4 εκατ. ευρώ).