Η PAROSTEC στις 12 κορυφαίες Future Ready Business στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Η PAROSTEC εντάθηκε στη λίστα με τις 12 κορυφαίες Future Ready Business στην Ελλάδα, οι οποίες είναι πιο έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις. Η λίστα καταρτίστηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Future Ready Business, που διενεργήθηκε για πρώτη φορά από το Compete GR και τον Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας (ΣΑΕΕ). Η επιτροπή αξιολόγησης, προεξάρχοντος του Σίμου Αναστασόπουλου (ΣΑΕΕ) και της εφόρου του διαγωνισμού, Δρ. Βενετίας Κουσία (Compete GR), αφού μελέτησε δεκάδες υποψηφιότητες, πρόκρινε 12 επιχειρήσεις.

Το κριτήριο με βάση το οποίο η PAROSTEC κέρδισε στον διαγωνισμό είναι η Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η ανάπτυξη της εταιρείας, τα τελευταία χρόνια, είναι ραγδαία. Το 2021, εν μέσω πανδημίας, απέκτησε δύο νέα γραφεία σε Αντίπαρο και Αθήνα, ενώ το 2022 έκανε την είσοδό της στην αγορά της Αθήνας με ένα έργο μεγάλης κλίμακας, -το εμβληματικό κτίριο του ΔΟΛ, στη Χρήστου Λαδά, αναλαμβάνοντας τις κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης, μετά από την ψήφο εμπιστοσύνης από την γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein.

Παράλληλα, η PAROSTEC έχει συνδέσει την ανάπτυξή της με την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς έχει πάρει την πιστοποίηση BREEAM, -μία από τις κορυφαίες μεθόδους αξιολόγησης βιωσιμότητας, παγκοσμίως, για υποδομές και κτίρια-, για δύο έργα της σε Αντίπαρο και Αθήνα.

Αναφερόμενοι στη διάκριση Future Ready Business, οι co-owners της PAROSTEC Γιώργος Καγγέλης και Γιώργος Οικονομόπουλος δήλωσαν σχετικά, “Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που η PAROSTEC εντάχθηκε στη λίστα των 12 Future Ready Business. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της νέας εποχής, ακολουθώντας το δρόμο της Βιώσιμη Ανάπτυξης. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα πράσινα κτίρια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Φυσικά, η διάκριση αυτή δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τις καθημερινές προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων της PAROSTEC.

Ο διαγωνισμός Future Ready Business, πλέον, καθιερώνεται ως η έγκυρη διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) των επιχειρήσεων, αναφορικά με το πόσο έτοιμες είναι να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις και αλλαγές που επηρεάζουν τον επιχειρηματικό κόσμο. Αυτή η διαδικασία αξιολόγησης βασίζεται σε καθορισμένα κριτήρια και μετρήσεις, με στόχο την αναγνώριση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών των επιχειρήσεων σε σχέση με την προοπτική του μέλλοντος. Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε από την Boussias, τέλεσε υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ, του ΕΕΔΕΓΕ και του ΣΕΒ, με founding sponsor την EY Ελλάδος.