Η Salesforce εξαγοράζει την Slack έναντι 27,7 δισ δολαρίων

    Από: Startup Team

Η Salesforce εξαγοράζει τη Slack έναντι 27,7 δισ. δολαρίων Η Salesforce συμφώνησε στην εξαγορά του Slack, της γνωστής messaging πλατφόρμας για χώρους εργασίας κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έναντι του τεράστιου ποσού των 27,7 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα των καιρών πως άπαντες στρέφονται σε εργαλεία που σχετίζονται με την εξ αποστάσεως εργασία.

Το Slack ιδρύθηκε το 2009 και όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο μετά από δέκα χρόνια, το 2019, η αξία του υπολογιζόταν στα 20 δισ. δολάρια. Στην πορεία αντιστάθηκε σε πολ- λές προτάσεις εξαγοράς (Google, Microsoft και Amazon), αλλά δεν κατόρθωσε να δια- τηρήσει την αλματώδη εξέλιξή του, ενώ είδε και τους χρήστες του να μειώνονται. Στα τέλη Μαρτίου, μετρούσε περίπου 12,5 εκατ. χρήστες, ενώ το Microsoft Teams είχε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, το οποίο η Microsoft το προσέφερε μαζί με τo Office της.

Πάντως, η εταιρεία δήλωσε τον Σε- πτέμβριο ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 49% στα 216 εκατ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο και ότι η πανδημία είχε δημιουργήσει μια «σημαντική αύξηση της ζήτησης και της χρήσης του Slack». Ο συνιδρυτής και CEO της Salesforce, Marc Benioff, δήλωσε πως «είναι ένας τέλειος συν- δυασμός. Μαζί, Salesforce και Slack θα διαμορφώσουν το μέλλον του εταιρικού λογισμικού και θα μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται όλοι στη σημερινή εποχή».

Πηγή: Dailyfax.gr