Η SeedBlink συνεργάζεται με την Equidam για να ενισχύσει τους νέους επιχειρηματίες με δίκαιες αποτιμήσεις εταιρειών

    Από: Startup Team

Η Equidam είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα αποτίμησης νεοφυών εταιρειών.

  • Η δυνατότητα για πιο ακριβής και δίκαιες αποτιμήσεις είναι πολύ σημαντική για τις startup που αναζητούν συγκέντρωση νέων κεφαλαίων.
  • Η Nimity, η νέα πλατφόρμα διαχείρισης μετοχών της SeedBlink, μαζί με την Equidam βοηθούν τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν την αξία των εταιρειών τους.
  • Η συνεργασία αυτή θα προσφέρει στους επιχειρηματίες τα απαραίτητα εργαλεία για δίκαιες διαπραγματεύσεις σχετικές με τις μετοχές των εταιρειών τους.

Η SeedBlink, η επενδυτική πλατφόρμα που υποστηρίζει ευρωπαϊκές startup τεχνολογίας, ανακοίνωσε μία στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την Equidam, την online πλατφόρμα για startup valuation. Αυτή η συνεργασία στόχο έχει να εξοπλίσει τους νέους επιχειρηματίες και επενδυτές με βελτιωμένα εργαλεία και insights, που θα τους βοηθήσουν να κάνουν εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις αναφορικά με τις μετοχές των εταιρειών τους.

Η Equidam προσφέρει μια data-driven προσέγγιση του valuation. Αξιοποιώντας τις πέντε κορυφαίες μεθόδους αποτίμησης και ειδικά, αξιόπιστα δεδομένα του κλάδου, τα οποία είναι προσαρμοσμένα σε 90 χώρες και 136 τομείς δραστηριότητας, η Equidam διευκολύνει τις διαφανείς συζητήσεις σχετικά με το valuation και δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες και επενδυτές να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις σχετικά με τη μετοχική τους αξία. Πάνω από 140.000 εταιρείες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Equidam για να ανέβουν με επιτυχία από το επίπεδο Seed σε γύρους Series A.

Η Equidam είναι μία εταιρεία από το χαρτοφυλάκιο της Symbid, μία πρωτοπόρο πλατφόρμα crowdfunding από την Ολλανδία, την οποία απέκτησε η SeedBlink το 2020. «Είμαστε χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Equidam. Οι επενδυτές και οι ιδρυτές βρίσκονται ουσιαστικά στην ίδια μεριά: και οι δύο θέλουν να οικοδομήσουν σημαντικές εταιρείες και να δημιουργήσουν αξία. Η αποτίμηση είναι ένας από τους λίγους τομείς στους  οποίους οι δύο πλευρές αποκλίνουν, με ανταγωνιστικά κίνητρα ιδιοκτησίας. Οικοδομώντας τη σχέση σε ανοιχτά πρότυπα, είναι βέβαιο ότι όλη η μεταξύ τους αλληλεπίδραση θα γίνει πιο θετική και θα επιτρέψει πιο υγιή, συνεργατικά οικοσυστήματα. Νομίζω ότι αυτή η συνεργασία έχει μεγάλη αξία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση, τόσο από συμφωνίες που υποστηρίζονται από VC, όσο και από συνδικάτα επενδυτών», τόνισε ο Γιώργος Πλατάνας, Country Director της SeedBlink σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η SeedBlink παρουσίασε πρόσφατα τη Nimity, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση μετοχών των startup και scaleup. Η Nimity βελτιστοποιεί τις βασικές πτυχές της διαχείρισης νεοφυών εταιρειών, όπως το Employee Stock Ownership Plans (ESOP), την παρακολούθηση και την αυτοματοποίηση του πίνακα κεφαλαίων (cap table), τις επιλογές συγκέντρωσης χρηματοδότησης και την οργάνωση της συνεργίας μικρότερων επενδυτών σε μία «επενδυτική ομάδα».

«Το valuation είναι μια κρίσιμη πτυχή του ταξιδιού κάθε startup και δεν πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη στη δημιουργία deal. Η συνεργασία μας με τη SeedBlink, μέσω της Nimity, του εργαλείου διαχείρισης μετοχών, θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες να κατανοήσουν την αξία των εταιρειών τους και να συμμετάσχουν σε παραγωγικές συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να εξοπλίζουμε τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές με τα εργαλεία που χρειάζονται για να καθοδηγηθούν με επιτυχία σε ένα δρόμο τόσο πολύπλοκο όπως είναι αυτός της αποτίμησης των startup», δήλωσε ο Daniel Faloppa, ιδρυτής της Equidam.

Η συνεργασία μεταξύ SeedBlink και Equidam αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική εξέλιξη προς ισχυρότερα, μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τα οικοσυστήματα startup, ενισχύοντας τους επιχειρηματίες με πολύτιμες γνώσεις, εργαλεία και πόρους για το valuation των εταιρειών τους. Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία και των δύο πλατφορμών, αυτή η συνεργασία αποσκοπεί στην επιτυχημένη ανάπτυξη των startup στην Ευρώπη, οι οποίες αναζητούν μια υγιή, μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική, που να γεφυρώνει τις διαδικασίες της χρηματοδότησης, της διαχείρισης μετοχών και του πιο δίκαιου valuation.