Η Uber κατέληξε σε deal με την Cornershop για κατ’οίκον παράδοση

    Από: Startup Team

Η κίνηση αυτή της Uber, βρίσκει απέναντι τις ανταγωνιστικές εταιρείες AmazonFresh και Instacart.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν ωστόσο, η Walmart πρόσφερε 225 εκατομμύρια δολάρια πέρσι ως αντίτιμο για να αγοράσει την εταιρεία με σκοπό να μειώσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες.

Η Uber ελπίζει να διευρύνει την πλατφόρμα ώστε να συνεργαστεί με όσο το δυνατόν περισσότερους εμπόρους λιανικής πώλησης και δεν προβλέπει τα ίδια εμπόδια κατά του ανταγωνισμού.

Είπε ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές του 2020, με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα στη Cornershop για να μεγεθύνουμε το όραμά τους και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε μαζί τους για την παράδοση προϊόντων σε εκατομμύρια καταναλωτές της πλατφόρμα Uber”, δήλωσε Ο Dara Khosrowshahi, Διευθύνων Σύμβουλος της Uber.

Ο κ. Khosrowshahi αντικατέστησε την Uber για να είναι “το λειτουργικό σύστημα για την καθημερινή σας ζωή” και όχι απλώς μια υπηρεσία μεταφοράς και οργάνωσης. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επεκταθεί σε σκούτερ κατά παραγγελία, ηλεκτρικά ποδήλατα και παραδόσεις γευμάτων.

Τον περασμένο μήνα ξεκίνησε μια νέα εφαρμογή στο Σικάγο, το Uber Works, για να ταιριάζει προσωρινά εργαζόμενους με εργασία βάρδιων, σηματοδοτώντας ακόμη ευρύτερες φιλοδοξίες για να κινηθούν πέρα ​​από την κινητικότητα.

Οι υποστηρικτές της στρατηγικής της Uber θεωρούν ότι η εταιρεία επεκτείνεται σε περιοχές όπου μπορεί να ωθήσει τους χρήστες της που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια να βρουν νέες πηγές εσόδων. Η ελπίδα είναι ότι η Uber θα μπορούσε να γίνει μια “υπερ-εφαρμογή” σύμφωνα με την WeChat στην Κίνα, η οποία συνδέει ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών σε μία μόνο εφαρμογή.

Πέφτει η αξία της Uber 

Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της Uber έχει μειωθεί σχεδόν στο ήμισυ από τότε που δημοσιεύθηκε τον Μάιο, καθώς αγωνίζεται να αποδείξει ότι η επιχείρησή της μπορεί να κάνει χρήματα. Το τελευταίο τρίμηνο η Uber έχασε $ 5,2δις.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της απώλειας οφειλόταν σε εφάπαξ κόστος που σχετίζεται με την IPO, αλλά η πορεία της Uber προς την κερδοφορία πλησίασε ένα επιπλέον εμπόδιο τον περασμένο μήνα, όταν η Καλιφόρνια ψήφισε νομοθεσία που θα δυσκολέψει την Uber να χειριστεί τους οδηγούς της ως συμβασιούχους εργαζόμενους και όχι ως υπάλληλους.

Μακροπρόθεσμα, η αγορά ηλεκτρονικών ειδών παντοπωλείου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί περίπου κατά 18% ετησίως, από λιγότερο από 20 δισ. δολάρια σε σχεδόν 40 δισ. δολάρια μέχρι το 2023, σύμφωνα με το eMarketer. Η Amazon, λόγω της εξαγοράς της Whole Foods το 2017, αξίας 13,7 δισ. δολαρίων, αναμένεται να κατέχει σχεδόν το ένα τρίτο της αγοράς φέτος, πρόσθεσε το eMarketer.

Το Cornershop ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα φίλων στο Σαντιάγκο της Χιλής. Υποστηρίζεται από ομάδες επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της Accel, και από τότε έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Μεξικό, το Περού και τον Καναδά.

Ο Oskar Hjertonsson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cornershop, δήλωσε: “Η Uber είναι ο τέλειος συνεργάτης καθώς ξεκινάμε την προσπάθειά μας να φέρουμε τη μοναδική γεύση των ειδών παντοπωλείου κατά παραγγελία από απίστευτους συνεργάτες λιανικής σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου”.

Πηγή: Economytoday.gr