Η Unismack διακρίνεται στα Free From Food Awards 2023 στην κατηγορία ‘International Recognition’

    Από: Startup Team

Η Unismack S.A., μία αμιγώς ελληνική εταιρεία σχεδιασμού, ανάπτυξης και παραγωγής σνακ και κράκερ υψηλής διατροφικής αξίας, διακρίθηκε για τη σειρά Mediterranean Snack Collection στα Free From Food Awards (FFFA) στην κατηγορία ‘International Recognition’, κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο βραβείο για τα Ancient Grain Snack Crackers με αλάτι και μαύρο πιπέρι και τα Lentil Snack Crackers με γλυκό τσίλι, αντίστοιχα.

Τα FFFA είναι τα μοναδικά βραβεία του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι αφιερωμένα στα free from τρόφιμα και ποτά. Πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2008 και αποτελούν πλέον ένα θεσμό που τιμά τα καλύτερα προϊόντα στην κατηγορία αυτή. Τα βραβεία αποτελούν σημεία αναφοράς του κλάδου, όπου παραγωγοί και σούπερ μάρκετ διαγωνίζονται επί ίσοις όροις. Από το ξεκίνημα του θεσμού, χιλιάδες free from προϊόντα έχουν περάσει από ανώνυμες δοκιμές από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σεφ, παραγωγοί και διατροφολόγοι, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν γνωστές προσωπικότητες στο χώρο τους. Το λογότυπό των FFFA αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα αξιόπιστο σήμα ασφάλειας και ποιότητας, που έχει μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές.

«Στην πρώτη μας συμμετοχή, είμαστε ενθουσιασμένοι που παίρνουμε όχι ένα αλλά δύο βραβεία στα Free From Food Awards στην κατηγορία International Recognition. Ευχαριστούμε θερμά την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές για αυτή την τιμή. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη σειρά μας Mediterranean Snack Collection, μία ‘Free From’ σειρά προϊόντων με αυθεντικές γεύσεις, φυσικά εμπνευσμένη από τη μεσογειακή διατροφή και κουλτούρα», δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στρατάκης, Group CEO της Unismack.

Η σειρά  Mediterranean Snack Collection είναι εμπνευσμένη από τη Μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για τις ευεργετικές δράσεις που έχει στην υγεία του ανθρώπου. Τα συγκεκριμένα προϊόντα δημιουργήθηκαν κυρίως για καταναλωτές που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή κάποια τροφική αλλεργία και επιθυμούν να απολαύσουν γευστικά σνακ, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε καταναλωτές οι οποίοι επιθυμούν να έχουν μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Τα εν λόγω προϊόντα, δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή αρώματα, είναι χαμηλά σε κορεσμένα λίπη, λόγω της χρήσης ειδικών ελαίων, ενώ είναι 100% ψημένα στο φούρνο. Επιπλέον, αποτελούνται κατά κύριο λόγο από άλευρα οσπρίων, όπως φακή και ρεβίθι, και λοιπά άλευρα χωρίς γλουτένη, όπως καλαμποκιού, ρυζιού, κινόα κ.α.

«Τα Ancient Grain Snack Crackers με αλάτι και πιπέρι από τη σειρά Mediterranean Snack Collection της Unismack είναι πολύ γευστικά για τόσο μικρά σνακ και προσφέρουν μία αίσθηση σπιτικής νοστιμιάς, καθώς είναι αποκλειστικά ψημένα στο φούρνο. Είναι πολύ τραγανά και συνοδεύονται ιδανικά με οποιοδήποτε dip ή ποτό. Η όμορφη και μοντέρνα συσκευασία τους φέρει σαφή σήμανση έλλειψης αλλεργιογόνων, καθιστώντας τα ένα απόλυτα ασφαλές προϊόν», δήλωσε η κριτική επιτροπή για τα βραβευμένα σνακ της  Unismack.