Η Unismack έκανε τα επίσημα εγκαίνια στη νέα μονάδα παραγωγής στις Η.Π.Α.

    Από: Startup Team

Η Unismack S.A., μία αμιγώς ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής σνακ και κράκερ υψηλής διατροφικής αξίας, εγκαινίασε και επίσημα πριν από λίγες μέρες τη νέα θυγατρική εταιρεία στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. που λειτουργεί με την επωνυμία SnackCraft LLC.

Τα εγκαίνια της νέας παραγωγικής μονάδας ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, καθώς ο κ. Δημήτριος Στρατάκης και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Unismack υποδέχθηκαν επιχειρηματίες και επίσημα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις άρτιες εγκαταστάσεις 12.000 m2 της SnackCraft και να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία στις νέες αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για κράκερ και σνακ τύπου πέλετ.

Η SnackCraft αποτελεί θυγατρική της Unismack S.A., μία εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2006 με έμφαση στην καινοτομία και ειδίκευση στο σχεδιασμό και παραγωγή υψηλής ποιότητας σνακ, τα οποία είναι απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα και δημιουργούνται από ιδιαίτερα συστατικά όπως άλευρα οσπρίων και λαχανικών, διάφορους σπόρους και άλλα καινοτόμα, φυσικά συστατικά. Η νέα παραγωγική μονάδα έχει αρχίσει να κατασκευάζει τις πρώτες σειρές προϊόντων της, ενώ αναμένεται να προστεθούν και νέες σειρές, καθώς και δυνατότητες επεξεργασίας τροφίμων τους επόμενους μήνες.

Η SnackCraft αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επένδυση της Unismack εκτός συνόρων και αναμένεται να ενισχύσει την ήδη μεγάλη παρουσία της και τις προοπτικές επέκτασης στην παγκόσμια αγορά.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε χρόνο ρεκόρ και με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας καταφέραμε να εγκαινιάσουμε στις Η.Π.Α. αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα. Σήμερα είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη μέρα, καθώς υλοποιούνται τα όνειρα και τα πλάνα μιας ολόκληρης δεκαετίας. Τα επόμενα χρόνια προσβλέπουμε να πετύχουμε σημαντική ανάπτυξη, τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ελλάδα προσφέροντας απαράμιλλη ποιότητα, καθώς και καινοτομία παγκόσμιας κλάσης στο χώρο της παραγωγής σνακ», δήλωσε ο Δημήτριος Στρατάκης, Group CEO της Unismack.

Στο νέο εργοστάσιο θα παράγονται φουρνιστά κράκερ, τορτίγια τσιπς, σνακ τύπου extrusion και πέλετ και μια σειρά από άλλα καινοτόμα προϊόντα, όλα ελεύθερα από αλλεργιογόνα. Θα περιλαμβάνει επίσης ένα κέντρο καινοτομίας, το οποίο θα βοηθά τους πελάτες στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και τη ζήτηση των καταναλωτών. Η SnackCraft θα παρέχει επίσης υπηρεσίες αποθήκευσης και logistics τρίτων.