Lancom: Στρατηγική επένδυση για carrier neutral Data Center στη Βόρεια Ελλάδα

    Από: Startup Team

Την κατασκευή του τρίτου Κέντρου Δεδομένων της (Data Center) στην Ελλάδα, ανακοινώνει η Lancom, πρωτοπόρος εταιρεία παροχής Cloud και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη χώρα. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, η οποία θα προσφέρει στη Βόρεια Ελλάδα το μεγαλύτερο carrier neutral Data Center της και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Energy Efficient Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η νέα ιδιόκτητη κτηριακή υποδομή, ανεγείρεται στην περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης καταλαμβάνοντας αρχική έκταση 2.500 τ.μ. με σχεδιασμό επέκτασης στα 10.000 τ.μ. Το Balkan Gate I, κατασκευάζεται εξ αρχής με τις προδιαγραφές TIER III του Uptime Institute ενσωματώνοντας σε κάθε στάδιό του, τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα διαχείρισης υποδομών, ενέργειας και ψύξης. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, η Lancom έχει θέσει ως στόχο τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση λειτουργίας του Data Center, με προβλεπόμενη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της τάξης περίπου των 19.000 τόνων ετησίως.

Το Balkan Gate I θα διασυνδεθεί άμεσα με όλους τους κύριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας, των Βαλκανίων αλλά και του εξωτερικού και θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως carrier neutral data center. Από την αρχική ανάπτυξή του, θα προσφέρει πλήρη γκάμα λύσεων Cloud και Data Center, όπως υπηρεσίες συστέγασης (Colocation) που θα κλιμακώνονται από μεμονωμένα Rack Units, έως Rack Cages και Suites, υπηρεσίες Disaster Recovery και Business Continuity. Ταυτόχρονα θα προσφέρει φιλοξενία εξειδικευμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Internet Exchange σε Βαλκανικό επίπεδο, καθώς και υπηρεσιών παγκόσμιας συνδεσιμότητας επιπέδου παρόχων (carrier-grade global connectivity services). Στο νέο κτήριο θα μεταστεγαστεί το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Lancom σε τεχνολογίες Cloud, Big Data, AI και IoT, όπως και ένα πρότυπο HUB φιλοξενίας startups που εξειδικεύονται στις τεχνολογίες αυτές.

O Γιώργος Νώλης, CEO της Lancom δήλωσε:

Από το ξεκίνημα μας, οραματιστήκαμε την τοποθέτηση της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, στον παγκόσμιο χάρτη των τηλεπικοινωνιών και των Data Center υπηρεσιών. To Balkan Gate I, πέραν του μεγέθους του, που το καθιστά το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων της περιοχής, φιλοδοξεί να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη carrier-neutral τηλεπικοινωνιακή πύλη των Βαλκανίων, εκπροσωπώντας δυναμικά τη Βόρειο Ελλάδα στον πλέον αναπτυσσόμενο κλάδο της τεχνολογίας. Η χώρα μας, όχι τυχαία, έχει επιλεγεί από ηγέτιδες εταιρείες όπως η Microsoft, ως σημείο σημαντικής παρουσίας. Η επένδυση όμως μιας 100% Ελληνικής εταιρείας όπως η Lancom, στον χώρο των ICT υπηρεσιών, πέραν των νέων θέσεων εργασίας, θα δημιουργήσει και μία σημαντική ροή συναλλάγματος, καθώς υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον χρήσης των υπηρεσιών μας στο νέο Data Center μας, από εταιρείες πολυεθνικής εμβέλειας.

Η Lancom, μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία, δραστηριοποιείται από το 2009, προσφέροντας Enterprise Class Cloud & Data Center υπηρεσίες σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, μέσω των δύο ιδιόκτητων Κέντρων Δεδομένων της στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Ταυτόχρονα έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας enterprise λύσεις διασύνδεσης fiber to the business (FTTB) σε ταχύτητες από 1000 Mbps έως 10 Gbps. Η νέα επένδυση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, την τοποθετεί ακόμη πιο δυναμικά στον διεθνή χάρτη των παρόχων Data Center υπηρεσιών.