Μεγάλη νίκη του Airbnb στο Δικαστήριο της ΕΕ που αλλάζει πολλά

    Από: Startup Team

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε σήμερα ότι η Airbnb δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους γαλλικούς νόμους που διέπουν την κτηματαγορά, καθώς η Γαλλία δεν είχε ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή επιτροπή για τη σχετική της απόφαση, όπως προβλέπεται από την οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ εξέτασε την υπόθεση της Airbnb μετά από κατηγορίες της Ένωσης Τουρισμού της Γαλλίας ότι παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας και δικαίωσε την αμερικανική εταιρεία.

Το γαλλικό δικαστήριο μάλιστα απευθύνθηκε για συμβουλές στο Δικαστήριο της ΕΕ, σε ό,τι αφορά την υπόθεση. Το Δικαστήριο της ΕΕ θεωρεί ότι η αμερικανική εταιρεία δεν χρειάζεται να διαθέτει επαγγελματική άδεια κτηματομεσίτη, καθώς η Γαλλία δεν κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την απαίτηση αυτή σύμφωνα με την οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η υπηρεσία που παρέχει το Airbnb πρέπει να χαρακτηρισθεί ως «υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας» εμπίπτουσα στην οδηγία 2000/31 για το ηλεκτρονικό εμπόριo.

Πηγή: Fortunegreece.com