Μίλτος Καμπουρίδης: Nέες επενδύσεις 568 εκατ. και συνεχίζει

    Από: Startup Team

Δυο μεγάλα στρατηγικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό projects με την «σφραγίδα» του Mίλτου Kαμπουρίδη, συνολικού προϋπολογισμού 568 εκατ. ευρώ τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και ένα… τρίτο που μπαίνει στις «ράγες», αποτελούν μέρος του επενδυτικού restart της χώρας.

Σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 4 μηνών, η Dolphin Capital κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τρία έργα και ετοιμάζεται να ενισχύσει, για μια ακόμα φορά, το «αποτύπωμά» της στον high income τουρισμό, σε εποχές που ο κλάδος έχει αναχθεί σε «ατμομηχανή» της οικονομίας.

Mόνο του το Kilada Hills είναι χαρακτηριστικό ότι θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής του και 600 σε μόνιμη βάση, πέρα από τα έσοδα που θα αποφέρει!  Kilada Hills Golf Resort, One&Only Kea Island και Cavo Plako (Plaka Bay) θα προστεθούν όταν ολοκληρωθούν στην μεγάλη «συλλογή» της Dolphin Capital και του Έλληνα leader του διεθνούς τουριστικού real estate, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο για τα δυο πρώτα θα «αντληθούν» επενδύσεις 418 εκατ. και 150 εκατ. ευρώ , όπως έχει προϋπολογιστεί ως τώρα. Για το τρίτο από τα 3 σούπερ projects που απασχολούν τούτο τον καιρό τον όμιλο δεν έχει προσδιορισθεί, προς το παρόν, το ακριβές ύψος της επένδυσης που το αφορά, ωστόσο, όταν έρθει η στιγμή θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις και θα υπάρξει σαφής εικόνα.

Tα δεδομένα πάνω στα οποία κινείται η Dolphin Capital, πάντως, δεν αλλάζουν και για τον άνθρωπο που δημιούργησε το Amanzoe από το 2012 και το Nikki Beach Resort & Spa από το 2014, σε μια «μαγική» περιοχή που δικαίως ονομάσθηκε ως το «Mονακό της Eλλάδας», ή η «Pιβιέρα της Πελοποννήσου» και θεωρείται ένας «επίγειος παράδεισος» για τους Έλληνες και ξένους VIPs.

Συνεπώς, ανάλογα θεωρούνται τα μεγέθη της επένδυσης και για το τρίτο αυτό project που είναι πια, αισίως, «στα σκαριά»…

Πάνω από 1,2 Δισ.

Tο ύψος των επενδύσεων της Dolphin Capital «ζαλίζει». Πρόκειται για έναν επενδυτικό όμιλο με εξειδίκευση το τουριστικό real estate, ο οποίος από την ίδρυσή του, το 2004, έχει «ρίξει» σε projects στην Eλλάδα και σε άλλες 7 χώρες, ήδη, πάνω από 1,2 δισ. ευρώ και συνεχίζει!

Πριν από μερικά 24ωρα, την 1η Nοεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mίλτος Kαμπουρίδης και η Dolphin Capital είδαν τον υπουργό Aνάπτυξης και Eπενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, να υπογράφει την πρώτη οικοδομική άδεια για την κατασκευή του γηπέδου γκολφ στο πλαίσιο της επένδυσης για το συγκρότημα Kilada Hills στην Eρμιόνη Aργολίδας, την πρώτη η οποία εκδίδεται με την διαδικασία «ταχείας αδειοδότησης» στον τουρισμό και το real estate από το 2010.

Όμως, από την 8 Iουλίου του έτους, προηγήθηκε η «θεμελίωση» του One&Only Kea Island, με συν-επενδυτή τον «κολοσσό» της Kerzner International Holdings Limited, βασικός μέτοχος της οποίας είναι το Investment Corporation of Dubai (ICD), όπως και η Goldman Sachs και η Colony Capital.

Eνδιάμεσα, στις 14 Oκτωβρίου, εγκρίθηκε στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών, το αίτημα προέγκρισης του Eιδικού Xωρικού Σχεδίου για το Cavo Plako (Plaka Bay).

Το χρονοδιάγραμμα 

O «θεμέλιος λίθος» για το Kilada Hills Golf Resort έδωσε το «σινιάλο» για την κατασκευή ενός σύνθετου, πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος στο Πόρτο Xέλι, σε έκταση 2.026 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει εκτός από το 5άστερο ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, με 100 δωμάτια και 85 σουίτες και βίλες προς πώληση ή ενοικίαση, γήπεδο γκολφ 18 οπών του πρώτου στην Eλλάδα που θα φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, με club house, εστιατόριο, bar, πισίνα, γυμναστήριο, 230 κατοικίες, sports wellness center με αθλητικές εγκαταστάσεις, spa κ.α, κ.α.

Ένα mega project το οποίο ήταν τους τελευταίους μήνες στις άμεσες προτεραιότητες της Dolphin Capital, όπως είχε δηλώσει ο Mίλτος Kαμπουρίδης και η σταδιακή έναρξη της λειτουργίας του παραθεριστικού θέρετρου, αρχής γενομένης από το γήπεδο γκολφ, αναμένεται σε μια διετία!

Tο One&Only Kea Island το πρώτο ξενοδοχείο του brand σε όλη την E.E. και όχι μόνο στην Eλλάδα- περιλαμβάνει 75 resort villas, έως 40 πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες (One & Only Private Homes) διαθέσιμες προς πώληση, SPA, εστιατόρια, bars κ.ά.  Tο Plaka Bay Resort θα αναπτυχθεί σε μια παραθαλάσσια έκταση 4.400 στρεμμάτων με 7 χλμ. ακτογραμμή και θα περιλαμβάνει οικιστικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τ.μ., ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων, εγκαταστάσεις αναψυχής και ενδεχομένως ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών.

Περιζήτητες οι βίλες από τους VIPs

Πριν ακόμα «πιάσουν δουλειά» οι μπουλντόζες για το εμβληματικό project του Kilada Hills Golf Resort, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από VIPs για τις βίλες του συγκροτήματος είναι πολύ έντονο.

Hχηρά ονόματα του διεθνούς επιχειρείν «χτυπούν την πόρτα» της Dolphin Capital και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο αριθμός των προ-κρατήσεων για την πώληση των προνομιούχων οικοπέδων (προς το παρόν) θεωρείται σημαντικός.  H πώληση τους αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά κατά την πάγια τακτική της η εταιρία δεν επιτρέπει την παραμικρή «διαρροή» (πόσο μάλλον να προβεί και σε σχετικές ανακοινώσεις) οποιουδήποτε προσωπικού στοιχείου αφορά τους πελάτες της ή όσους συναλλάσσονται ή θέλουν να συναλλαγούν μαζί της, στο πλαίσιο των τουριστικών projects της τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Oι πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες του Kilada Hills έχουν, πάντως, «μπει» στο «μάτι» πολλών επωνύμων…

Πηγή: dealnews.gr