Νέο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της 5G Ventures o Φώτης Καρώνης

    Από: Startup Team

H 5G Ventures ανακοινώνει ότι ο Φώτης Καρώνης είναι το νέο μέλος της Συμβουλευτικής της Επιτροπής.

Ο Φώτης Καρώνης είναι Capgemini Executive Vice President, Group leader 5G and Edge Computing. Ως 5G global leader της Capgemini, ο Φώτης συνεργάζεται με καθετοποιημένες βιομηχανίες  και παρόχους υπηρεσιών επικοινωνιών για το ταξίδι τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στο παρελθόν, διετέλεσε CTIO Γενικός Διευθυντής Κινητής και Πληροφορικής του ομίλου BT/ΕΕ προωθώντας την υλοποίηση του προγράμματος “5G the UK” το 2019. Ως CTIO ηγήθηκε της ΕΕ,  ώστε η εταιρεία να λανσάρει πρώτη δίκτυο 4G στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012, ενώ το 2015 βραβεύθηκε ως CTO της Χρονιάς για την Ευρώπη.

«Καλωσορίζω τον Φώτη, ένα έμπειρο στέλεχος με καταξιωμένη διεθνή πορεία και τον ευχαριστώ για τη διάθεσή του να προσφέρει στην εθνική προσπάθεια για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη καινοτόμων επενδύσεων στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας», δήλωσε ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, διευθύνων σύμβουλος της 5G Ventures. «Επίσης, ευχαριστώ τον Χάρη Τσαβδάρη για τη συμμετοχή του στη Συμβουλευτική Επιτροπή κατά το προηγούμενο διάστημα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες αμισθί στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επενδυτική Επιτροπή της 5G Ventures, διαχειρίστριας εταιρείας του Ταμείου «Φαιστός».  Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποτελείται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επαγγελματίες με διεθνή σταδιοδρομία, οι οποίοι έχουν διακριθεί στην επιχειρηματικότητα, την έρευνα και ανάπτυξη, την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και τη διοίκηση επιχειρήσεων.