Νέος Απολογισμός Βιωσιμότητας 2021-2022 για την Chiquita

    Από: Startup Team

Ο νέος απολογισμός βιωσιμότητας καταγράφει τη δέσμευση της Chiquita και την πρωτοβουλία «30BY30» για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η Chiquita ηγείται των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης  στον κλάδο της μέσω της προσέγγισης «Behind the Blue Sticker». Σήμερα, η εταιρεία δημοσιεύει τον νέο Απολογισμό Βιωσιμότητας 2021-2022, όπου παραθέτει τις μακροπρόθεσμες και τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες της για την στήριξη της βιωσιμότητας από το «αγρόκτημα στο τραπέζι», συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα 30BY30.

«Η Chiquita δεσμεύεται για την μακροπρόθεσμη αλλαγή, τόσο στις τοπικές κοινότητες που καλλιεργεί μπανάνες, όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη» δήλωσε ο Peter Stedman, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Chiquita. «Η εταιρεία έχει εφαρμόσει μια σειρά  στρατηγικών, συμπεριλαμβανομένου ενός αναλυτικού οδηγού για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προσβλέποντας στην επίτευξη  ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.»

Προκειμένου να ενισχύσει τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, η Chiquita διόρισε πρόσφατα τον Peter Stedman ως Διευθυντή Βιωσιμότητας, ένα στέλεχος που διαθέτει 14 χρόνια εμπειρίας σχετικά με τις καλλιέργειες και τη γεωργία, καθώς και την υπεύθυνη προμήθεια υλικών και τη συμβουλευτική για παγκόσμιες εταιρείες. Η εμπειρία και η εξειδίκευση που έχει αποκτήσει ο Peter Stedman στην  εφοδιαστική αλυσίδα είναι πολύτιμες για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της Chiquita για την εξέλιξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Υπό τον νέο του ρόλο, ο Peter Stedman θα επιβλέπει την πρωτοβουλία Behind the Blue Sticker, βελτιστοποιώντας την υλοποίηση και την επικοινωνία των δράσεων της σε καταναλωτές και συμμετόχους.

Κάτω από την πρωτοβουλία της Chiquita «Behind the Blue Sticker» βρίσκεται η υπόσχεση ποιότητας και θετικού αντίκτυπου, καθώς αντιπροσωπεύει μια σειρά από αξίες όπως: «Για το Γενικότερο Καλό», τον «Κώδικα του Αγρότη» και «Πώς να είσαι Καλός Γείτονας».

Για το Γενικότερο Καλό

Το 2021, η Chiquita εγκαινίασε την πρωτοβουλία «30BY30», ένα σημαντικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας κατά 30% μέχρι το τέλος του 2030, και μέσα από το οποίο η εταιρεία αναγνωρίζει την μεγάλη απειλή που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στις καλλιέργειες μπανάνας, τις αγροτικές κοινότητες και τον πλανήτη. Το πρόγραμμα βιωσιμότητας «30BY30» και οι δραστικοί στόχοι έχουν εγκριθεί από τον κορυφαίο ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό Science Based Target Initiative (SBTi), καθιστώντας την Chiquita την πρώτη εταιρεία φρούτων παγκοσμίως που αναγνωρίζεται από τον SBTi.

 

Ο Κώδικας του Αγρότη

Ο Κώδικας του Αγρότη αφορά την συστηματική ανανέωση και τον επανασχεδιασμό των καλλιεργειών, με σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητας, περιορίζοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Chiquita. Αυτές οι διαδικασίες μεγιστοποιούν τη χρήση του νερού και των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος και διασφαλίζουν ότι όλες οι εργασίες είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικές και ενεργειακά αποδοτικές.

 

Πως να Είσαι Καλός Γείτονας

Η βιοποικιλότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αναδάσωσης και η Chiquita έχει αναλάβει αποφασιστικό ρόλο στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας χρησιμοποιώντας τρεις πυλώνες:

την διαρκή επένδυση στις υποδομές των ντόπιων κοινοτήτων, την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων και πρωτοστατώντας σε πρωτοβουλίες αναδάσωσης με τους συμμετόχους. Από τις προσπάθειες αυτές προέκυψε ο «διάδρομος Άγριας Ζωής» στο Nogal της Κόστα Ρίκα, που προωθεί τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας.

Από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα Nogal, η Chiquita έχει εργαστεί για να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τις τοπικές κοινότητες συντονίζοντας προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μέχρι στιγμής, πάνω από 30.000 μαθητές και αγρότες έχουν συμμετάσχει σε αυτά τα προγράμματα, βελτιώνοντας τις γνώσεις τους σχετικά με τη βιοποικιλότητα, τη διαχείριση αποβλήτων και τη διατήρηση του οικοσυστήματος. Επιπλέον, η Chiquita έχει συμβάλλει στην κατασκευή μιας σχολικής καφετέριας, ενός υπαίθριου γυμναστηρίου και μιας βιβλιοθήκης με κοινοτική πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για να κατεβάστε τον απολογισμό βιωσιμότητας πατήστε εδώ.