Νέος κύκλος για το δωρεάν πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Foundit, σε  Κρήτη και Δωδεκάνησα!

    Από: Startup Team

Το Foundit είναι ένα νέο, δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, μεταξύ 18-35 ετών, ανέργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες. Υλοποιείται από το Bizrupt και την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Το Foundit έχει έρθει για να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν entrepreneurial thinking, να αποφασίσουν αν τους ταιριάζει η επιχειρηματικότητα, να τους κατευθύνει στη δημιουργία του business plan τους και να τους βοηθήσει να “βγουν στην αγορά” οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα κι αν έχουν. Μπορεί να θέλεις να ανοίξεις ένα βιβλιοπωλείο ή να έχεις την ιδέα για ένα tech startup, για το Foundit όλες οι ιδέες είναι σημαντικές. To πρόγραμμα αποτελείται πρακτικά από δύο κυρίως μέρη:

  • το training. Ένα διαδραστικό “εκπαιδευτικό” τετραήμερο, που σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”! Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα συζητηθούν θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς και ανάλυση ανταγωνισμού, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η κοστολόγηση και η τιμολογιακή πολιτική, οι οικονομικές προβλέψεις και η διαχείριση χρημάτων, καθώς και λογιστικά, φορολογικά θέματα και η έναρξη επιχείρησης.
  • το mentoring. Αν αποφασίσει ο συμμετέχοντας να ξεκινήσει την επιχείρηση του, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι του για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας του, όπως και στη δημιουργία του business plan του. Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσει ότι η αυτοαπασχόληση δεν του ταιριάζει, έχει υποστήριξη από τους μέντορες του Foundit σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Το Foundit επιδιώκει πρωτίστως να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των νέων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Γι’ αυτό το λόγο δίνεται έμφαση στην εξέλιξη των συμμετεχόντων, είτε επιλέξουν να δουλέψουν πάνω στην επιχειρηματική τους ιδέα είτε όχι. Οι δύο πρώτοι κύκλοι του προγράμματος βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με τους μέντορες του Foundout να έχουν ξεκινήσει το mentoring των 32 συμμετεχόντων των προηγούμενων κύκλων.

Ο 3ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει με το online Foundit Traiting 25-28 Ιανουαρίου και αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20/01. Όλα τα trainings πραγματοποιούνται από επαγγελματίες του κάθε αντικειμένου και γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο online Foundit Training!

Επικοινωνία

Foundit Director: Δρ. Κωνσταντίνος Βασσάκης
Email: info@bizrupt.gr

Website: foundit.bizrupt.gr