O 37χρονος πρώην δάσκαλος που έγινε δισεκατομμυριούχος

    Από: Startup Team

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λέσχη των δισεκατομμυριούχων στην Ινδία είναι ένας πρώην δάσκαλος, ο οποίος ανέπτυξε μια εκπαιδευτική εφαρμογή η αξία της οποίας αποτιμάται πλέον στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Byju Raveendran θεωρείται και επισήμως δισεκατομμυριούχος αφότου η Think & Learn Pvt εξασφάλισε 150 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση τον Ιούλιο. Η συμφωνία σημαίνει ότι η αξία της εταιρείας αποτιμάται πλέον στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια• το μερίδιο του Raveendran είναι πάνω από 21%, σύμφωνα με πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Το κλείσιμό της συμφωνίας χρηματοδότησης συνέπεσε με την ανακοίνωση ότι η εφαρμογή Byju της εταιρείας – που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή – θα συνεργαστεί με τη Walt Disney Co. και θα έχει επεκτείνει την υπηρεσία της στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2020.

Ο 37χρονος επιχειρηματίας – ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να κάνει για την ινδική εκπαίδευση αυτό που η Walt Disney έκανε για τον κλάδο της ψυχαγωγίας – είναι έτοιμος για το μεγαλύτερο βήμα, γεωγραφικά και δημιουργικά, μέχρι σήμερα. Στη νέα του εφαρμογή, ήρωες της Disney, από τον Simba του The Lion King μέχρι την Anna του Frozen, διδάσκουν μαθηματικά και αγγλικά σε μαθητές δημοτικού. Οι ίδιοι χαρακτήρες εμφανίζονται σε βίντεο, παιχνίδια, ιστορίες και διαδραστικά κουίζ.

«Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο νοιώθουν οικεία με τον Simba ή τη Moana της Disney, ήρωες που προσελκύουν την προσοχή των παιδιών πριν τα εισάγουμε στο ταξίδι της μάθησης», δήλωσε ο Raveendran, που είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η Ινδία περνάει μια δραματική περίοδο δημιουργίας – και καταστροφής – πλούτου. Μια νέα «φυλή» αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών εντάσσεται στις τάξεις των πλουσίων, τάση που εξηγεί γιατί οι ζάπλουτοι στην Ινδία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό στον κόσμο.

Η διαδικτυακή μάθηση γνωρίζει τεράστια άνοδο, ιδιαίτερα στην Ινδία όπου η χρήση του διαδικτύου επεκτείνεται ραγδαία εξαιτίας της διαθεσιμότητας φτηνών smartphone και φτηνών προγραμμάτων ασύρματης σύνδεσης. Η αγορά διαδικτυακής μάθησης της Ινδίας αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, σύμφωνα με το India Brand Equity Foundation.

Η εκπαιδευτική τεχνολογία που καλύπτει όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της διαδικτυακής αγοράς της χώρας, δήλωσε ο Anil Kumar, διευθύνων σύμβουλος της Redseer Management Consulting Pvt. «Οι ινδικές νεοφυείς εταιρείες εκπαίδευσης είναι καλά προετοιμασμένες για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι ήδη καλύπτουν μια μεγάλη αγγλόφωνη βάση και έχουν δημιουργήσει μοναδικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο», κατέληξε.

Πηγή: Fortunegreece.com