Ο Enrico Maria Bagnasco αναλαμβάνει νέος CEO της Sparkle

    Από: Startup Team

Ο κ. Bagnasco ήταν ήδη CTO της Sparkle και CEO της Sparkle Greece. Η απερχόμενη Elisabetta Romano διατηρεί το ρόλο της ως Board Director.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Alessandro Pansa, ανέδειξε τον Enrico Maria Bagnasco ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο Enrico Maria Bagnasco εντάχθηκε στην ομάδα της Sparkle τον Σεπτέμβριο του 2019 ως Chief Technology Officer ενώ παράλληλα ανέλαβε και τη θέση του CEO της Sparkle Greece.

Προηγουμένως είχε διατελέσει CTO της TIM και Product & Portfolio Manager, ενώ υπό την καθοδήγησή του η TIM Technology Innovation εστίασε σε τεχνολογίες 5G, network virtualization, big data analytics και cognitive computing. Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων στο London School of Economics.

Η Elisabetta Romano, Chief Network Operations & Wholesale Officer της TIM, θα διατηρήσει τον ρόλο της ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για το σημαντικό έργο που αυτή έχει προσφέρει και έδωσε τις καλύτερες ευχές προς τον Enrico Maria Bagnasco για τη νέα σημαντική πρόκληση που αναλαμβάνει.