Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος, Bernard Arnault, έγινε (για λίγο) ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

    Από: Startup Team

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος, Bernard Arnault, έγινε, για μια μικρή χρονική περίοδο το πρωί της Δευτέρας, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η μετοχή του πολυτελούς ομίλου LVMH σημείωσε άνοδο στα 458,46 δολ., με αποτέλεσμα ο Arnault να προσπεράσει τον Jeff Bezos της Amazon.

Ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ. Μέχρι το κλείσιμο των αγορών, η μετοχή της Amazon σημείωσε άνοδο 0,7%. Ο Arnault ολοκλήρωσε την ημέρα με 109,3 δισ. δολ. καταγεγραμμένα στο όνομά του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes’ Real Time Billionaire, σε σύγκριση με τον Bezos και τα 110,1 δισ. δολάρια. Παρ’όλα αυτά, ο Arnault παραμένει σταθερά μπροστά από τον Bill Gates (107,8 δισ. δολ.), τον οποίο προσπέρασε για να καταλάβει τη δεύτερη θέση την Παρασκευή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Arnault προσπερνάει τον Gates. Σε πολλές περιπτώσεις κατά τον Νοέμβριο, κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση χάρη στην άνοδο της μετοχής της LVMH. Η μετοχή ανέκαμψε όταν ο Arnault έκλεισε τη συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής κοσμηματοποιίας Tiffany & Co. στις 25 Νοεμβρίου, αλλά κινείται συνολικά άνω του 4% από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία. Αυτό σημαίνει άνοδος σχεδόν κατά 3% από την περασμένη Πέμπτη, βοηθώντας τον Arnault να σημειώσει κέρδη της τάξεως των 3,3 δισ. δολαρίων κατά τις δύο τελευταίες ημέρες συνεδρίασης.

Ο Arnault εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Forbes για την έκδοση του Νοεμβρίου, στο οποίο μίλησε για την αρχή του στο επιχειρείν στη δεκαετία του 1970 στην κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειάς του, τη Roubaix, και τη πορεία του προς τη δημιουργία της LVMH. Η εταιρεία αξίας 52 δισ. δολαρίων διαθέτει 75 μάρκες – συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Moët & Chandon και Christian Dior – και ένα δίκτυο λιανικής πώλησης που ξεπερνάει τα 4.590 καταστήματα παγκοσμίως.

Η εξαγορά της Tiffany ύψους 16,2 δισ. δολ. είναι η μεγαλύτερη ως τώρα για τον όμιλο. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η LVMH θα αποκτήσει το εικονικό κοσμηματοπωλείο για 135 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2020, σύμφωνα με την LVMH. Μέχρι τότε, ο Arnault θα μπορούσε να ξαναγίνει πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Πηγή: Capital.gr