Ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος νέος Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ. της Draeger Hellas A.E.

    Από: Startup Team

Η Draeger Hellas Α.Ε.,  θυγατρική του ομίλου Dräger, κορυφαίου κατασκευαστή και υποστηρικτή λύσεων τεχνολογίας στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας, ανακοινώνει ότι ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου Δ.Σ. της εταιρείας από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι καταξιωμένο στέλεχος, με πολυετή εμπειρία σε υψηλές θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, ενώ τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου Δ.Σ. στην εταιρεία Alcon Laboratories Hellas.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαδέχεται τον έως τώρα Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Σιδηρουργό, ο οποίος αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Από το 2010 ο κ. Σιδηρουργός, ως Διευθύνων Σύμβουλος και Προέδρος του ΔΣ της Draeger Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, διαδραμάτισε κύριο ρόλο στην ίδρυση, την ανάπτυξη και την επιτυχία της εταιρείας. Πριν από την Draeger, o κ. Σιδηρουργός κατείχε για πολλά χρόνια σημαντικές διοικητικές θέσεις σε εταιρείες στο χώρο της υγείας,  δραστηριοποιούμενος στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η Draeger Hellas ευχαριστεί τον κ. Σιδηρουργό για τις υπηρεσίες του και του εύχεται για το νέο κεφάλαιο ζωής του που ξεκινά, καλή συνταξιοδότηση με υγεία.

Η Draeger Hellas ιδρύθηκε το 2010 και είναι 100% θυγατρική του ομίλου Dräger στην Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 40 εξειδικευμένους υπαλλήλους, με έδρα την Αθήνα και με γραφείο στη Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας επίσης την αγορά της Κύπρου.

Στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Draeger ειδικεύεται στην οξεία φροντίδα (OR, ICU, NICU κ.λπ.). Στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται υπερσύγχρονα συστήματα αναισθησίας, αναπνευστήρες έκτακτης ανάγκης και αναπνευστήρες ICU, θερμοκοιτίδες, μονάδες θερμοθεραπείας πρόωρου βρέφους, ζωτικές μονάδες παρακολούθησης ασθενών (οθόνες), συστήματα διαχείρισης δεδομένων ασθενούς (PDMS), ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατρικών δεδομένων ασθενών, πλήρεις ιατρικές μονάδες παροχής αερίου και εξειδικευμένες ιατρικές λύσεις φωτισμού σε χειρουργεία.  Σχεδόν όλα τα Ελληνικά Νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά), αποτελούν πελάτες της Draeger Hellas και υποστηρίζονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Στον τομέα της ασφάλειας στο χώρο εργασίας, η Draeger προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες για την προστασία στο χώρο εργασίας και εγκαταστάσεων. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει σταθερά και φορητά συστήματα ανίχνευσης επικίνδυνων αερίων, αναπνευστικές συσκευές, συσκευές διαφυγής, ειδικό εξοπλισμό κατάδυσης, συσκευές ανίχνευσης αλκοόλ και ναρκωτικών, ειδικές εκπαιδευτικές κατασκευές, όπως εξομοιωτές πυρκαγιάς (για την Πυροσβεστική Υπηρεσία), και ειδικές δομές διάσωσης (θάλαμοι διαφυγής). Βασικοί τομείς δραστηριότητας της εταιρείας σε αυτό το πεδίο είναι η βιομηχανία, η ναυτιλία, η πυροσβεστική, τα διυλιστήρια, τα ορυχεία κ.λπ.

Βασικός πυλώνας λειτουργίας της εταιρείας Draeger Hellas είναι η τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της, μέσω πλήρως οργανωμένου τμήματος Service, το οποίο αποτελείται από 16 άρτια εκπαιδευμένους μηχανικούς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.