Οι ξένοι μεγιστάνες επενδύουν στο ελληνικό real estate

    Από: Startup Team

Στην απόκτηση πολυτελών κατοικιών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, αλλά και στα ελληνικά νησιά στρέφονται ξένοι επενδυτές, καθώς θεωρούν ότι η αγορά του real estate έχει ξεκινήσει και παίρνει τα πάνω της, ενώ βλέπουν ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες.

Το δεξί χέρι του Bill Gates αναζητά στη χώρα μας ακίνητα, ενώ δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Sillicon Valley και εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν θερινή κατοικία επί ελληνικού εδάφους, για να απολαμβάνουν τα μπάνια τους στις παραλίες της Μεσογείου.

Η αντιστροφή κλίματος υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι η Engel & Volkers, με 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα  του Luxury Real Estate συνεχίζοντας την επέκτασή της σε διεθνές επίπεδο προχώρησε στην ίδρυση Μητροπολιτικού Κέντρου (Market Centre) στην Αθήνα.

Ήδη από τον Ιανουάριο που ξεκίνησε και επισήμως τη δραστηριότητά της, έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της 188 ακίνητα, συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ και έχει συνάψει συνεργασία με 50 agents, αριθμός ο οποίος μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να τριπλασιαστεί.

«Έχουμε ένα πολύ δυνατό brand και ένα ισχυρό δίκτυο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της ελληνικής αγοράς. Τα 800 γραφεία και οι 33 χώρες στις οποίες έχουμε παρουσία συνιστούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα» ανέφερε σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους ο CEO της Engel & Volkers, Sven Odia, εκτιμώντας πως η ελληνική αγορά θα καταγράψει μεγάλη δυναμική την επόμενη διετία.

Αποκάλυψε πως η γερμανικών συμφερόντων πολυεθνική αποφάσισε να επενδύσει τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα, διότι το real estate έπιασε τα χαμηλά του και τα επόμενα χρόνια οι τιμές θα αρχίσουν να ανεβαίνουν. Την ίδια στιγμή, θα υλοποιήσει επενδύσεις και στο κομμάτι της εκπαίδευσης, ανοίγοντας Ακαδημία που θα επιμορφώνει και θα πιστοποιεί τους μεσίτες.

Που επενδύουν οι ξένοι

Βορειοευρωπαίοι, Ισραηλινοί και Κινέζοι κλίνουν το μάτι στις ελληνικές κατοικίες και φλερτάρουν έντονα με ακίνητα – «φιλέτα» στην Αττική Ριβιέρα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του γραφείου της Engel & Volkers στην Ελλάδα, Ναταλί Λεονταράκη, μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την Πάρο, νησί το οποίο, όπως τονίζει, θα ανέβει σημαντικά στις προτιμήσεις των ξένων τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα ζήτηση καταγράφεται για το Πόρτο Χέλι, τις Σπέτσες, αλλά και για την  Ύδρα.

«Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μερίδιο αγοράς 10% και να ανοίξουμε μέσα στην επόμενη τετραετία άλλα 12 γραφεία στην Ελλάδα. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων θα παίξει και η κατασκευή των περιφερειακών αεροδρομίων. Η εύκολη πρόσβαση στον προορισμό είναι προτεραιότητα για κάποιον που αγοράζει ένα ακίνητο» υπογράμμισε η κα Λεονταράκη προσθέτοντας πως η Engel & Volkers βρίσκεται σε συζητήσεις με την Fraport για την εξέλιξη του Project, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει συνέργειες στον κλάδο του Yachting και του aviation.

Όσο για το κόστος των ακινήτων που αναλαμβάνει η Engel & Volkers, ξεκινούν από 200.000 ευρώ και μέχρι στιγμής υπάρχει ακίνητο με αξία 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: fortunegreece.com