Πώς γίνεται να είσαι πάμπλουτος και να λένε ότι έχεις… λίγα

    Από: Startup Team

Η εκτελεστική διευθύντρια του Facebook είναι ένα σεβαστό μέγεθος στον κόσμο της τεχνολογίας, έχοντας καθιερωθεί στη Silicon Valley ως μια ικανότατη ηγέτιδα.

Κι ενώ τα 1,7 δισ. δολάρια της περιουσίας της μόνο μικρό νούμερο δεν είναι, σε σχέση με τα λεφτά του ιδρυτή του κοινωνικού μέσου, Mark Zuckerberg, αυτά τα 69 δισ. δολάρια που μας λέει το Forbes ότι έχει, δεν είναι παρά «ψίχουλα»!

Το Forbes επιχειρηματολογεί γιατί λέγεται στη βιομηχανία της τεχνολογίας ότι η Sandberg θα έπρεπε να έχει περισσότερα. Όταν ανέλαβε τα υψηλόβαθμα καθήκοντά της το 2008, το Facebook έχανε 56 εκατ. δολάρια.

Μέσα σε 10 χρόνια, το έφτασε να κερδίζει 22,1 δισ. δολάρια (το 2018), χωρίς να καρπώνεται όμως ένα μερίδιο αντίστοιχο της δουλειάς και της θέσης της.

Αν δεν το θυμάστε, ήταν η ίδια που υπερασπίστηκε λυσσαλέα το Facebook σε κάθε σκάνδαλο που ανέκυψε σε αυτή τη δεκαετία και ανέκυψαν πολλά είναι η αλήθεια. Το Cambridge Analytica δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Και ήταν πάλι δική της ιδέα να μετατρέψει το Facebook σε διαφημιστική πλατφόρμα για τη μικρομεσαία επιχείρηση, μια δραστηριότητα που αύξησε το 2018 τα διαφημιστικά έσοδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά 38%.

Η φήμη της αμαυρώθηκε βέβαια στα τέλη του 2018, όταν οι «New York Times» την κατηγόρησαν για την εμπλοκή της σε ένα σχέδιο να κηλιδώσουν τον Τζορτζ Σόρος και κάθε άλλο επικριτή της πολιτικής του Facebook.

Παρά ταύτα, ο Zuckerberg όχι μόνο την υπερασπίστηκε, αλλά επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του τόσο στον ρόλο όσο και το μέλλον της στον κολοσσό…

Πηγή: newsbeast.gr