Στη Μαριάννα Λάτση το 7,6% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – “ψήφος εμπιστοσύνης η επένδυση”

    Από: Startup Team

Το 7,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απέκτησε σήμερα η Μαριάννα Λάτση με “πακέτο” που μεταβιβάστηκε μέσω του ΧΑ στην τιμή των 11,20 ευρώ ανά μετοχή (συνολικής αξίας 88 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση, απέκτησε σήμερα, 12 Μαρτίου 2021, συνολικά 7.858.571 μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η επένδυση στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας  και κυβερνο-ασφάλειας, σε εταιρείες τεχνολογίας καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Το 7,6% που απέκτησε η κα Λάτση αφορά μέρος του 28,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ελέγχει η Reggeborgh η οποία χθες ανακοίνωσε επίσημα ότι “μετά από μία επιτυχημένη και προσοδοφόρα επενδυτική παρουσία στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει συμφωνήσει να προχωρήσει σε αποεπένδυση από την εταιρεία”.

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης αναμένεται να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό της τάξης του 14% (κατέχει ήδη το 16% περίπου της εταιρείας) φθάνοντας πέριξ του 30%. Η τοποθέτησή του μπορεί να κυμανθεί κατά τι υψηλότερα, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά το 33% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Πηγή: Capital.gr