Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Endeavor Greece εισέρχονται o CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ο Ντιν Ντακόλιας και ο Αλέξανδρος Μακρίδης

    Από: Startup Team

Οι σημαντικές προσθήκες στο Δ.Σ. της Endeavor Greece σηματοδοτούν την επόμενη ημέρα του οργανισμού και της στρατηγικής του για την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και παράλληλα αναδεικνύουν το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το ελληνικό οικοσύστημα

Διευρύνεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Endeavor Greece με την εκλογή τριών νέων μελών: της Lamda Development, η οποία συμμετέχει ως θεσμικό μέλος και εκπροσωπείται από τον CEO της, Οδυσσέα Αθανασίου, του Ντιν Ντακόλια, Co-Chief Investment Officer της Fortress Investment Group LLC και του Αλέξανδρου Μακρίδη, Προέδρου  και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Χρυσαφίδης Α.Ε.. Οι σημαντικές αυτές προσθήκες σηματοδοτούν την επόμενη ημέρα του οργανισμού, ο οποίος έχει παρουσία σε 40 χώρες και στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2012 με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και την ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος στο εξωτερικό.

Ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece ανέφερε: «Όπως όλοι βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, οι ρυθμοί ανάπτυξης και η δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην οικονομία και τις ζωές μας είναι εντυπωσιακοί. Τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν μία μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε μία σπουδαία νέα γενιά καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλο τον κόσμο και να γίνουμε ένας διεθνής ανταγωνιστικός προορισμός ταλέντου και επενδύσεων. Είναι μια ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της οικονομίας που δεν πρέπει να χάσουμε. Αυτός είναι και ο στόχος της Endeavor στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην είσοδο των τριών νέων μελών στο Δ.Σ. του οργανισμού, ο κος Καραμπίνης πρόσθεσε: «Ο οργανισμός εδώ και 10 χρόνια εργάζεται σκληρά για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτή την αποστολή έχουμε τρεις νέους αρωγούς, ο καθένας με την δική του σημασία: Η Lamda Development υπό την ηγεσία του Οδυσσέα Αθανασίου έχει αναλάβει το εμβληματικό  έργο στο Ελληνικό. Ένα έργο ορόσημο που πρόκειται να αλλάξει την εικόνα και την ποιότητα ζωής των πολιτών στην Αθήνα και να καταστήσει την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για επενδυτές και καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, o Ντιν Ντακόλιας, ο οποίος εκτός από διευθυντής επενδύσεων ενός από τα ισχυρότερα επενδυτικά funds στον κόσμο είναι και ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της Ελληνικής Διασποράς καθώς και ο Αλέξανδρος Μακρίδης, ένας από τους πιο ενεργούς και σημαντικούς βιομήχανους της χώρας μας».

Τα τρία νέα μέλη, εισέρχονται σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ιδιαίτερα σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, οι οποίοι μαζί προσφέρουν συνεχή υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες και δημιουργούν ευκαιρίες προβολής του οικοσυστήματος στο εξωτερικό.

 

Διοικητικό Συμβούλιο Endeavor Greece

 • Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts και Επικεφαλής Αρχιτέκτων στην T.E.MEΣ. Α.Ε.
 • Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas Α.Ε./Hertz & Πρόεδρος της Aegean Airlines και της Olympic Air
 • Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream & Εταίρος του BigPi Venture Capital
 • Αλέξανδρος Μακρίδης, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Χρυσαφίδης Α.Ε.».
 • Ιωάννης Μαρτίνος, CEO, The Signal Group
 • Νίκος Μωραϊτάκης, CEO της Workable
 • Ντιν Ντακόλιας, co-chief investment officer του αμερικανικού fund Fortress Investment Group
 • Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε
 • Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ
 • Ανδρέας Σταυρόπουλος, Partner, Threshold Ventures
 • Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Βιοχάλκο Α.Ε.
 • Μιχάλης Δ. Χανδρής, Σύμβουλος στον Όμιλο Χανδρή
 • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (εκ του εκπροσώπου της, CEO Παύλου Μυλωνά)
 • Lamda Development (εκ του εκπροσώπου της, CEO Οδυσσέα Αθανασίου)