Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι εργαζόμενοι και δεν είναι παραγωγικοί

    Από: Startup Team

1. Θα το κάνω αργότερα

Μην αναβάλετε για αργότερα αυτό που μπορείτε να κάνετε τώρα.

2. Δουλεύω καλύτερα τη νύχτα

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι αποτελεσματικοί τη νύχτα.

3. Αυτό δεν έχει σημασία

Τα πάντα έχουν σημασία. Ποτέ μην παραβλέπετε τα μικρά πράγματα. Κάθε μεγάλο πράγμα αποτελείται απλά από πολλά μικρά πράγματα.

4. Δεν λειτουργεί

Δεν ξέρετε αν κάτι λειτουργεί, δουλεύει, μέχρι να το δοκιμάσετε.

5. Χρειάζομαι μόνο πέντε ώρες ύπνου

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ξεκούραση. Για να λειτουργήσει σε κορυφαία επίπεδα, το ανθρώπινο σώμα απαιτεί επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

6. θα χαλαρώσω σήμερα και θα κάνω τα διπλά αύριο

Απλά δεν θέλετε να το κάνετε.Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε, όταν χρησιμοποιούμε αυτή τη δικαιολογία, ότι πραγματικά δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά. Απλά θέλουμε μια δικαιολογία ιγια να μην την κάνουμε.

7. Δεν μου αρέσει να δεσμεύομαι

Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής. Οταν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα τα πράγματα είναι δύσκολα. Χρησιμοποιείστε ένα ημερολόγιο, βάλτε πρόγραμμα και όλα θα γίνουν.

8. Δούλεψα σκληρά, άρα έκανα καλή δουλειά

Τα αποτελέσματα έχουν σημασία. Τα καλά αποτελέσματα συνήθως προέρχονται από τη σκληρή δουλειά, αλλά μόνη της η σκληρή δουλεία δεν εξασφαλίζει σίγουρα αποτελέσματα.

Οι εταιρείες δεν πληρώνουν για την εργασία που κάνετε, αλλά για τα αποτελέσματα που φέρνετε. Είναι δυνατό δύο άτομα να εργάζονται τον ίδιο χρόνο και να καταλήγουν σε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. Δουλεύεις σκληρά, ναι. Αλλά θυμηθείτε, ότι στο τέλος είναι τα αποτελέσματα και όχι ο χρόνος, που μετράει πραγματικά.

9. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μαζί

Οσο περισσότερα αυτά που έχετε να κάνετε, τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται.

Το multitasking σημαίνει ότι κάποιος μεταπηδά από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς να εστιάζει σε κανένα από αυτά. Η σκέψη και η ανάλυση κάτι σκέφτεται.

Όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα ή το ζήτημα που απασχολεί κάποιον, τόσο περισσότερο χρειάζεται να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Ντάρεν Χάρντι, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην παραγωγικότητα  τονίζει ότι χρειάζονται 90 λεπτά πλήρους αφοσίωσης σε ένα θέμα. Η αφοσίωση σε ένα θέμα είναι κάτι που όλοι οι πέτυχημένοι έχουν κοινό.

10. Η τελειότητα είναι ο στόχος

Ο στόχος είναι να είστε αρκετά καλός. Οχι τέλειος. Ωστόσο πρέπει όλοι να επιδιώκουμε την τελειότητα.

Πηγή: economistas.gr