Τεχνικές Δημιουργικότητας για Επιχειρηματίες

    Από: Startup Team

Η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ειδικά στην δημιουργία και στην ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους. Ακόμα, μπορεί να παράσχει μια διαφορετική αξία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες λόγω της αναγκαιότητας της καινοτομίας σε όλο το φάσμα και σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων. Η δημιουργική φαντασία δημιουργεί ένα νέο προϊόν, μια νέα εικόνα, μια νέα λύση σ’ ένα πρόβλημα. Στην πραγματικότητα ωστόσο, όλοι μας διαθέτουμε δημιουργικές ικανότητες αλλά πολλοί λίγοι από εμάς ξέρουμε να τις χρησιμοποιούμε. Έτσι αξίζει να μελετήσουμε τα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που μπορούν να αναπτύξουν και να εκμεταλλευτούν την δημιουργικότητα των ανθρώπων.

Στο επεισόδιο αυτό o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Επίκουρη Καθηγήτρια Επικοινωνίας Ζωζέτα Μηλιοπούλου συζητούν τις τεχνικές της δημιουργικότητας για επιχειρηματίες. Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως:  – Πως ορίζεται ο δημιουργικός άνθρωπος; -Είναι όλοι οι άνθρωποι δημιουργικοί -Ποιος ο ρόλος της δημιουργικότητας στις επιχειρήσεις, στις μάρκες και στην επικοινωνία; -Τι μπορεί να μπλοκάρει την δημιουργικότητά μας; -Ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να γίνουμε δημιουργικοί; -Πως δημιουργούνται οι νέες ιδέες; – Πως αξιολογούμε ότι μια δημιουργική ιδέα είναι και αποδοτική; -Με ποιες τεχνικές μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί; -Τι είναι το brainstorming; και πολλά άλλα!

Παράλληλα, η Marketing Director της Beat Μαρία Μουζακίτη καταθέτει την δική της εμπειρία για την αναγκαιότητα και σημαντικότητα της δημιουργικότητας στο Startup για το οποίο εργάζεται.

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει 4 δημιουργικές ιδέες μάρκετινγκ για ΜμΕ.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV που μετρά πάνω από 100 επεισόδια, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή 21.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30 και Τρίτη 14.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Κανάλι 6 (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή 16.30 και Σάββατο 19:05, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Τετάρτη 18.15 και Δευτέρα 23.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 109 «Τεχνικές Δημιουργικότητας για Επιχειρηματίες» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/technikes-dimioyrgikotitas-gia-epicheirimaties/