Τι μπορεί να διδάξει τις γυναίκες το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Jennifer Lopez

    Από: Startup Team

Εάν οι εταιρείες που επιλέγετε να επενδύσετε κερδίζουν, το ίδιο θα συμβεί και στο χαρτοφυλάκιό σας. Εάν όμως καταρρεύσουν, μπορεί να χάσετε τα πάντα.

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο πρόθυμοι να αναλάβουν αυτό το ρίσκο. Όσον αφορά τα χρήματα, οι άνδρες αποστρέφονται λιγότερο τον κίνδυνο σε σχέση με τις γυναίκες και έχουν κερδίσει την φήμη των οικονομικά παράτολμων που θα αφήσουν στην άκρη τις σκέψεις για πιθανή αποτυχία ή απώλεια και θα αναζητήσουν πολλά υποσχόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, τείνουν να ακολουθούν τον δρόμο της ασφάλειας, δημιουργώντας ένα χάσμα στις επενδύσεις μεταξύ των δύο φύλων, όπου οι άνδρες βγάζουν χρήματα μέσω των επενδύσεων, ενώ οι γυναίκες χάνουν στοιβάζοντας τα χρήματά τους σε μετρητά.

Αλλά υπάρχουν και κάποιες δημοφιλείς γυναίκες που αγνοούν αυτόν τον κανόνα και “βουτάνε” βαθιά στον κόσμο των επενδύσεων. Μια από αυτές είναι και η Jennifer Lopez. Η πασίγνωστη ποπ τραγουδίστρια, με φήμη παγκόσμιου βεληνεκούς, έβγαλε μέσα σε έναν μόνο χρόνο το 2018 47 εκατ. δολάρια από επένδυση 400 εκατ. δολαρίων. Έτσι, η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια αυξάνει την περιουσία της όχι μόνο από τα άλμπουν και τις εμφανίσεις της, αλλά και από μια σειρά χρηματικών εισροών που της αποφέρουν οι επενδύσεις της.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Lopez εντάχθηκε στη λίστα των  διασήμων επενδυτών που έχουν συνεισφέρει στη χρηματοδότηση της Acorns, μιας εταιρείας fintech που βοηθά τους χρήστες να αυτοματοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους, στρογγυλοποιώντας προς τα πάνω τις χρεώσεις, τις πιστώσεις και τις αγορές με PayPal στο πλησιέστερο δολάριο και τοποθετώντας την διαφορά σε λογαριασμό ταμιευτηρίου. Όμως η Lopez αυξάνει σταθερά το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο εδώ και καιρό.

Στα τέλη του 2017, η Lopez συμμετείχε στον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης 15 εκατ. δολαρίων της NRG Esports, μιας ανταγωνιστικής ομάδας esports. Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση, αν λάβει κανείς υπόψη την αυξανόμενη δημοτικότητα και τις δυνατότητες κερδών από τα esports τα τελευταία χρόνια. Η εν λόγω βιομηχανία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1 δις. δολάρια μέχρι τα τέλη του 2019. Η Lopez έχει τοποθετηθεί σωστά σε αυτό το ανερχόμενο boom στον χώρο των αθλημάτων, με την επένδυσή της στην NRG, συμπεριλαμβανομένου του αρραβωνιαστικού της Alex Rodriguez, και των βετεράνων του NFL Michael Strahan και Marshawn Lynch.

Η Lopez έχει επενδύσει σε εγκαταστάσεις γυμναστηρίου τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Φέτος, έβαλε τα χρήματά της στη Sarva, μια startup που παρέχει υπηρεσίες γιόγκα και διαθέτει 34 στούντιο στην Ινδία. Έχει επίσης επενδύσει στην TruFusion, την  αλυσίδα γυμναστηρίων του Rodriguez που κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα και λόγω της προώθησης από την Lopez.

Στον χώρο της ακίνητης περιουσίας, η Lopez έχει ατομικές και κοινές επενδύσεις με τον Rodriguez και την εταιρεία επενδύσεων σε real estate που αυτός διαθέτει. Το ζευγάρι επίσης υποστηρίζει με υπερηφάνεια το Project Destined, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εκπαιδεύει τα παιδιά της πόλης σε θέματα ακίνητης περιουσίας δίνοντάς τους την ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτά που μαθαίνουν.

Για τις γυναίκες που θέλουν να ζήσουν στον κόσμο της επένδυσης, υπάρχουν πολλά που μπορούν να μάθουν από τις κινήσεις της Lopez, ακόμα κι αν δεν διαθέτουν τον τραπεζικό της λογαριασμό:

–  Διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου: Οι επενδύσεις της Lopez καλύπτουν τα πάντα, από την ακίνητη περιουσία έως τις fintech, επιτρέποντάς της να επωφεληθεί από τις δυνατότητες κερδοφορίας σε πολλές αγορές.

 – Πήγαινε όπου υπάρχει ανάπτυξη. Η NRG Esports έλαβε την χρηματοδότηση της Lopez, αφού η βιομηχανία των esports εμφάνισε έναν εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης 26,7% σε ετήσια βάση.

– Επένδυσε σε πράγματα που μπορείς να πιστέψεις:  H Lopez λέει ότι επέλεξε να επενδύσει στη Sarva επειδή πιστεύει στο όραμα και έχει βιώσει τα σωματικά και διανοητικά οφέλη της γιόγκα στον εαυτό της. Το ίδιο ισχύει και με την επένδυσή της στην Destination.

Η Lopez αποδεικνύει ότι η επιτυχημένη επένδυση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει κανείς να επενδύει “σαν άντρας” ή να μην είναι προσεκτικός στις επιλογές του. Είναι θέμα επιλογής των ευκαιριών που έχουν νόημα όσον αφορά την ανάπτυξη της αγοράς, την οικονομική θέση και τις προσωπικές προτιμήσεις. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσει κανείς, επειδή κάθε επένδυση φέρει τον κίνδυνο οικονομικής ζημίας.

Πηγή: capital.gr