Τι θα κερδίζατε αν επενδύατε στα Starbucks πριν 10 χρόνια

    Από: Startup Team

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία καφέ Starbucks, με τo δεύτερο τρίμηνο του 2019 να καταγράφει υψηλά καθαρά κέρδη, εντυπωσιάζοντας ακόμη και τους πιο αισιόδοξους αναλυτές.

Συγκεκριμένα η μετοχή της εταιρείας από τις αρχές του 2019 καταγράφει άνοδο 37%, με την τρέχουσα τιμή της να διαμορφώνεται γύρω στα 83 δολάρια.

Αν επενδύατε στα Starbucks πριν από 10 χρόνια, αυτή η απόφαση θα σας απέφερε ισχυρά κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, μια επένδυση 1.000 δολαρίων στις αρχές του Ιουνίου 2009, σήμερα – δηλαδή 10 χρόνια αργότερα – θα απέφερε κέρδη 14.000 δολαρίων (!). Αυτό συνεπάγεται συνολική απόδοση περίπου 1.300% σε μια δεκαετία. Την ίδια περίοδο, οι αποδόσεις για τον δείκτη S&P 500 στη Wall Street έφτασαν το 280%.

Ο λόγος για την «εκτόξευση» των μετοχών της Starbucks ήταν οι σταθερά αυξανόμενες πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, οι πωλήσεις των καταστημάτων της Starbucks αυξήθηκαν κατά 3% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, περισσότερο από ό, τι αναμενόταν. Τα κέρδη ανά μετοχή υπερέβαιναν επίσης τις προσδοκίες της Wall Street.

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η μετοχή των Starbucks θα μπορούσε να συνεχίσει το «ράλι». Ο JC O’Hara, επικεφαλής αναλυτής στην εταιρεία χρηματοοικονομικού προγραμματισμού MKM Partners, δήλωσε τον Μάιο στο CNBC, ότι «η ανοδική τάση της μετοχής των Starbucks μόλις ξεκίνησε».

Πηγή: insider.gr