Το Downton Abbey στο Airbnb – Ζήσε σαν λόρδος έστω και για μία βραδιά

    Από: Startup Team

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian οι θιασώτες της σειράς αλλά και της ταινίας «Downton Abbey» θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όπως ο ιδιοκτήτης του πύργου της περίφημης βρετανικής σειράς. Το περίφημο αβαείο άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει τους μελλοντικούς επισκέπτες που θα ζήσουν έστω και για λίγο το όνειρο του μεγαλοπρεπούς οίκου.

Ο τρόπος με το οποίο θα πάνε στο κάστρο Highclere στο Χαμπσάιρ, εκεί που γυρίστηκε η σειρά είναι η πλατφόρμα του Airbnb στην οποία υπάρχει δημοσίευση για την κατοικία που ανήκει σήμερα στον κόμη και την κόμισσα του Carnarvon.

Στην καταχώρηση αναγράφεται ότι δυο άτομα καλούνται να ζήσουν την εμπειρία για μια νύχτα όταν το Highclere Castle στο μέρος που έγιναν τα βασικά γυρίσματα της σειράς και της ταινίας «Downtown Abbey». Η κράτηση είναι μόνο για μια βραδιά, στις 26 Νοεμβρίου, και η περιποίηση θα είναι … βασιλικών προδιαγραφών!

Οι επισκέπτες θα ζήσουν μαζί με τον George Herbert, 8ο κόμη του Carnavon, και τη σύζυγό του, Countess Fiona, που διαμένουν στο κάστρο όταν δεν είναι ανοικτό στο κοινό. Θα καλέσουν τους καλεσμένους για κοκτέιλ στο σαλόνι, σε δείπνο στην επίσημη τραπεζαρία, όπου θα εξυπηρετηθούν από τον μπάτλερ του κάστρου.

Στη συνέχεια, θα πάρουν τον καφέ τους στη βιβλιοθήκη πριν αποσυρθούν σε ένα από τα κύρια υπνοδωμάτια, με θέα στους λόφους. Το πρωί, οι επισκέπτες θα έχουν μια ιδιωτική περιήγηση στα αξιοθέατα του κάστρου, που περιλαμβάνουν κήπους με τριαντάφυλλα και λεβάντα, μαζί με δασικές εκτάσεις οξιάς.

Η κράτηση θα ανοίξει την 1η Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. και θα κοστίσει £ 150 ($ 186.40).

Η ιστορία του Highclere χρονολογείται από το  749 π.Χ., όταν ένας αγγλοσάξωνας βασιλιάς έδωσε το κτήμα στους επισκόπους του Winchester, οι οποίοι έχτισαν ένα μεσαιωνικό παλάτι και κήπους. Το 1679, το παλάτι ανοικοδομήθηκε αφού αγοράστηκε από τον RobertSawyer, έναν παππού του σημερινού κόμη και στη συνέχεια μετατράπηκε σε Highclere Castle με ανακαινίσεις το 1842.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το κάστρο ανοίγει τις πόρτες του σε περίπου 1.200 επισκέπτες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, με εισιτήριο 16 στερλίνες. Στο δημοφιλές παγκοσμίως «Downton Abbey» που προβλήθηκε από το 2010 έως το 2015, φαίνεται το μεγάλο κάστρο, η βιβλιοθήκη, η αίθουσα μουσικής, το σαλόνι, το σαλόνι, η τραπεζαρία και κάποια από τα υπνοδωμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα. Τη σειρά την έχουν δει 9,6 εκατομμύρια τηλεθεατές και κέρδισε 15 βραβεία ΕΜΜΥ.

Πηγή: ethnos.gr