To JA Greece αποχαιρετά με ανείπωτη θλίψη τον ιδρυτή του οργανισμού Οδυσσέα Κυριακόπουλο

    Από: Startup Team

Με ανείπωτη θλίψη το Junior Achievement Greece αποχαιρετά τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, τον οραματιστή, που ως Πρόεδρος του ΣΕΒ, ίδρυσε το 2005 το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.  Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος του οργανισμού και Επίτιμος Πρόεδρος έως τον πρόωρο θανατό του. Πίστευε πολύ στη νέα γενιά και ήταν εκείνος που εισήγαγε την επιχειρηματική εκπαίδευση στα σχολεία ξεκινώντας το πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» για εφήβους 15 έως και 18 ετών.  Ήταν παρών στις εκδηλώσεις και πάντα διαθέσιμος να συμβουλεύσει τους μικρούς «επιχειρηματίες» μέσα από την πλούσια δράση και εμπειρία του στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Junior Achievement Greece, Συνιδρυτής & Πρόεδρος της Upstream, Μάρκος Βερέμης δήλωσε: «Με μεγάλη θλίψη αλλά και ευγνωμοσύνη αποχαιρετάμε τον ιδρυτή μας Οδυσσέα Κυριακόπουλο. Ο Οδυσσέας ήταν ένας σπάνιος σε ποιότητα άνθρωπος. Είχε τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και τις ιδέες νέου ανθρώπου μαζί με την γνώση και την σοφία μιας ζωής με ασταμάτητη δραστηριότητα. Δεν ήταν μόνο ένας λαμπρός επιχειρηματίας αλλά και το απόλυτο παράδειγμα ανιδιοτελή ενεργού πολίτη. Όλα όσα έκανε στο δημόσιο πεδίο θα έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους μας. Πίστευε σε μια καλύτερη, πιο σύγχρονη, δικαιότερη χώρα που μέσα από την κατάρτιση και την αξιοκρατία θα άλλαζε την μοίρα της χωρίς «σωτήρες». Η επιλογή του να στήσει το Junior Achievement στην Ελλάδα πριν από 17 χρόνια, σε μια εποχή που η λέξη startups ήταν άγνωστη και η επιχειρηματικότητα τόσο απωθητική στους περισσότερους, είναι μια ένδειξη της ματιάς που είχε πάντα στο μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, με στήριξε και με συμβούλευσε από πολύ νωρίς στην επιχειρηματική μου πορεία και έγινε για μένα ένας πολύτιμος φίλος και μέντορας. Το σημαντικότερο μάθημα που έλαβα από τον Οδυσσέα ήταν πως πραγματική επιτυχία είναι να αποκτήσεις αρκετές εμπειρίες και επιρροή ώστε να μπορέσεις να δώσεις πίσω με μέθοδο και αποτέλεσμα. Θα μας λείψει πολύ και του υποσχόμαστε πως θα φροντίσουμε να είναι πάντα περήφανος για το έργο που ξεκίνησε».

O Γενικός Διευθυντής του JA Greece Aργύρης Τζικόπουλος δήλωσε: «Είμαστε σοκαρισμένοι από τον άδικο και αιφνίδιο θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Ήταν ένας άνθρωπος που καθόρισε με την προσφορά του τόσο τα εγχειρήματα στα οποία ενεπλάκη επαγγελματικά και εθελοντικά, όσο και τη δημόσια ζωή της Ελλάδας. Η διορατικότητα ήταν ένα μόνο από τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν σε όλο του το βίο και η επιλογή του να συστήσει το Junior Achievement Greece, αποδεικνύει ότι υπήρξε ανέκαθεν άνθρωπος εμπνευσμένος με το βλέμμα μπροστά από την εποχή του. Η παρακαταθήκη του είναι μεγάλη. Άλλαξε την Ελλάδα μέσα από τη δράση του. Η σκέψη μας είναι πλάι στην οικογένειά του αυτή τη δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού. Θα λείψει πολύ σε όλους μας.»

Την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου εκφράζουν οι απόφοιτοι της «Εικονικής Επιχείρησης» καθώς μέσα από τη δική του πρωτοβουλία να ιδρύσει τον οργανισμό, τους προσφέρθηκαν τόσο μεγάλες ευκαιρίες που άλλαξαν τη ζωή τους. Η υπότροφος του JA Greece, Mαρία Κοκάλα, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στον Οδυσσέα Κυριακόπουλο που είδε πρώτα από όλους πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα από τα σχολικά θρανία, να ιδρύσουν τη δική τους μαθητική «επιχείρηση» και να γνωρίσουν μέσα από τη δράση αυτή καλύτερα τον εαυτό τους και τα ταλέντα τους. Εγώ μπήκα διστακτικά στο πρόγραμμα/διαγωνισμό της «Εικονικής Επιχείρησης» χωρίς να περιμένω πολλά και στην πορεία είδα ότι οι ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν ήταν τόσο μεγάλες που άλλαξαν τη ζωή μου. Xαίρομαι που στα βήματά του πάτησαν άλλοι άνθρωποι που ακολουθούν και αναπτύσσουν το δρόμο που εκείνος άνοιξε».

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ομάδας του JA Greece, εκφράζουν τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Mέλος ΔΣ του JA Greece είναι ο γιός του Οδυσσέα, Πάρης Κυριακόπουλος.