Το περιζήτητο επάγγελμα που θα σου προσφέρει παραπάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο

    Από: Startup Team

Η υποχώρηση του δείκτη ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 49 ετών, τον Απρίλιο, στις ΗΠΑ, αποτελεί ίσως την καλύτερη ευκαιρία – και χρονική συγκυρία – για αναζήτηση νέων επαγγελματικών προοπτικών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Την ώρα που ολοένα και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να αφουγκραστούν τις ανάγκες των πελατών τους, ένα είναι το επάγγελμα που έχει τεράστια ζήτηση. Πρόκειται, σύμφωνα με το Marketwatch, για το επάγγελμα του data scientist (του επιστημονικού υπεύθυνου δεδομένων).

Το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι το πρώτο στη λίστα των «Καλύτερων Επαγγελμάτων στις ΗΠΑ» (Best Jobs in America) για το 2019 και μάλιστα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassdoor που καταρτίζει, άλλωστε, τη σχετική λίστα, ένας data  scientist έχει ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν τα 108.000 δολάρια.

Η λίστα της Glassdoor, γνωστή και ως «Glassdoor Job Score», καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψιν τους εξής παράγοντες:

– Προοπτικές αποδοχών (μέσες ετήσιες απολαβές).

– Αξιολόγηση του βαθμού ικανοποίησης που προσφέρει το επάγγελμα.

– Αριθμός ανοιγμάτων που μπορεί να πραγματοποιήσει καθένας μέσω του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Οι data scientists διαθέτουν υψηλά ποσοστά εξειδίκευσης και γνωρίζουν γλώσσες προγραμματισμού όπως οι Python, R, SQL, Hadoop, Java.

Εταιρείες – κολοσσοί του τεχνολογικού κλάδου, όπως οι Google, Aetna και Microsoft προσλαμβάνουν data scientists.

Πηγή: Insider.gr