WeWork: Στόχος του νέου προέδρου το turnaround και η κερδοφορία ως το 2021

    Από: Startup Team

Μία ημέρα μετά την απόφαση της εταιρείας να περικόψει σχεδόν το 20% του προσωπικού της, ο νέος πρόεδρος της WeWork, Marcelo Claure, απευθύνθηκε σε όλη την εταιρεία την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας τις σαρωτικές αλλαγές που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψή της και να οδηγηθεί στην κερδοφορία έως το 2021.

-Ο Claure, λοιπόν, την Παρασκευή μίλησε για το πώς η WeWork θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και παρουσίασε τα σχέδιά του για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η startup διαμοιρασμού χώρων γραφείου.

-Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNBC, το πλάνο προβλέπει η WeWork να επιτύχει κερδοφορία έως το 2021, βάσει των προσαρμοσμένων EBITDA, αλλά και να έχει ικανή ρευστότητα έως το 2023.

-Προς το παρόν, η WeWork καταγράφει μεγάλες ζημίες -μόνο το τελευταίο τρίμηνο άγγιξαν το 1,25 δισ. δολ.- που ανάγκασε τους αντιπροέδρους Artie Minson και Sebastian Gunningham, οι οποίοι αντικατέστησαν τον ιδρυτή και πρόεδρο Adam Neumann, να περιορίσουν τα κόστη και να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία, σε μια πρώτη κίνηση να σώσουν την επιχείρηση από την καταστροφή.

-Ο Claure επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, πως οι δύο αντιπρόεδροι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ παράλληλα η SoftBank συνεχίζει την αναζήτηση νέου CEO της εταιρείας.

-Ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη την πρόσληψη του Maurice Levy, πρώην CEO της γαλλικής διαφημιστικής εταιρείας Publicis Groupe, καθώς και πολλών στελεχών της SoftBank να επανδρώσουν την ομάδα διαχείρισης της WeWork.

-Ο Claure, που είναι και COO της SoftBank, συμμετέχει στην ομάδα διαχείρισης, που έχει πρωταρχικό στόχο τον περιορισμό των τεράστιων ζημιών-απωλειών της WeWork.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση αναμόρφωσης της διοικητικής ομάδας της WeWork ήρθε μία ημέρα μετά την απόλυση 2.400 εργαζομένων της, που αντιστοιχούν στο 19% του προσωπικού της. Τα δεινά της WeWork ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρεία ακύρωσε την προγραμματισμένη και πολυαναμενόμενη IPO λόγω των ανησυχιών για συσσωρευμένες ζημίες και μη ορθολογική διαχείριση της εταιρείας. Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε στην αποχώρηση του CEO και ιδρυτή, Adam Neumann, και από τότε η νέα διοίκηση περικόπτει κόστη και πουλάει περιουσιακά στοιχεία για να σώσει την εταιρεία. Η WeWork ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλά η οικονομική βοήθεια ύψους 10 δισ. δολ., που έλαβε από τον μεγαλύτερο μέτοχό της, τη SoftBank, της έδωσε το φιλί της ζωής.

Πηγή: capital.gr