Ξεπούλησε σε χρόνο ρεκόρ η βρετανική Vogue με τη Μέγκαν Μαρκλ

    Από: Startup Team

Το τεύχος Σεπτεμβρίου 2019 της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue, το οποίο επιμελήθηκε η Μέγκαν Μαρκλ, εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, όπως αποκάλυψε ο αρχισυντάκτης του εντύπου, Έντουαρντ Ένινφουλ, στο Instagram. Όλα τα αντίτυπα εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις δέκα ημέρες.

-Το εν λόγω τεύχος, με τίτλο “Δυνάμεις της Αλλαγής”, περιλάμβανε στο εξώφυλλο πορτρέτα από δεκαπέντε γυναίκες που ασκούν επιρροή, όπως η Γιάρα Σαχίντι και η Σάλμα Χάγιεκ.

-Η προϊστορία του περιοδικού με τη βασιλική οικογένεια έχει μακροχρόνια παράδοση: Τα πορτρέτα της Πριγκίπισσας Νταϊάνας και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, της Κέιτ Μίντλετον, έχουν κατά το παρελθόν φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue.

-Η ανάρτηση του αρχισυντάκτη Ένινφουλ την Πέμπτη:

-Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε πως το συγκεκριμένο τεύχος ήταν το πιο ευπώλητο της τελευταίας δεκαετίας.

-Συνολικά, τόσο η έντυπη όσο και η ψηφιακή (διαδικτυακή) έκδοση της βρετανικής Vogue κατέγραψαν άνοδο 1%, σύμφωνα με το WWD, παρά την καθολική πτώση που έχουν γνωρίσει άλλα μέσα του ίδιου εκδοτικού ομίλου (Condé Nast), όπως τα Glamour και Teen Vogue, τα οποία αναγκάστηκαν να διακόψουν την κυκλοφορία των εντύπων και να στηριχθούν μόνο στις digital εκδόσεις.

Η έντυπη κυκλοφορία της βρετανικής Vogue φτάνει τα 192.000 τεύχη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ενώ έχει 861.000 αναγνώστες. Η βρετανική Vogue, υπό τον αρχισυντάκτη Ένινφουλ, κατάφερε να αναδειχθεί σε σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον εκδοτικό όμιλο Condé Nast, από τότε που εξαγόρασε τον τίτλο από την Alexandra Shulman το 2017. Ο εκδοτικός όμιλος Condé Nast έχει καταγράψει προ φόρων κέρδη 3,2 εκατ. δολ. το 2018, από ζημίες 17 εκατ. δολ. έναν χρόνο πριν.

Επιπλέον στοιχεία

Ο Σεπτέμβριος είναι συνήθως ο καλύτερος μήνας πωλήσεων για τα περιοδικά μόδας, καθώς παρουσιάζουν τη νέα σεζόν. Ωστόσο, η κυκλοφορία των περιοδικών στη Βρετανία γνωρίζει καθοδική πορεία. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2018 πουλήθηκαν 373 εκατ. περιοδικά σε όλη τη Βρετανία, ενώ το 2011 είχαν πουληθεί 820 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista.

Οι επιδόσεις της βρετανικής Vogue αποδεικνύουν την επιρροή που ασκούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και συγκεκριμένα η Μέγκαν, η Δούκισσα του Σάσεξ, η οποία τον προηγούμενο μήνα, μαζί με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Χάρι, ανακοίνωσαν πως παραιτούνται από τα βασιλικά καθήκοντά τους για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Δήλωσαν ότι θα μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στη Βρετανία και τον Καναδά, αλλά τον Μάρτιο θα επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εκπληρώσουν τα τελευταία βασιλικά καθήκοντά τους.

Πηγή: Capital.gr