Υπογραφή Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ Lancom και NetiX

    Από: Startup Team

Την αποκλειστική διανομή των υπηρεσιών του NetIX στην Ελλάδα από τη Lancom υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του International Telecoms Week 2023 στην Ουάσιγκτον οι CEO των δύο εταιρειών. Με τη στρατηγική αυτή συμφωνία, η Lancom ενισχύει την ανάπτυξη κορυφαίων υπηρεσιών διασύνδεσης στη χώρα και στο εξωτερικό, παρέχοντας άμεση πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του NetIX, ενώ το NetIX αποκτά έναν αξιόπιστο και δυναμικό συνεργάτη στην αναπτυσσόμενη τηλεπικοινωνιακή αγορά της περιοχής.

Ο κ. Γιώργος Νώλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom, δήλωσε για τη συμφωνία: “Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Ελλάδα και την εταιρεία μας. Επενδύουμε σε υποδομές, με τις οποίες θα παρέχουμε άμεση πρόσβαση στο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο του NetIX δίνοντας τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να συνδέονται απευθείας σε πάνω από 200 τοποθεσίες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 Internet Exchanges, όπως το DE-CIX, το AMS-IX, το

LINX, αλλά και το τοπικό μας GR-IX. Ταυτόχρονα αποκτούν άμεση συνδεσιμότητα σε μεγάλους παρόχους cloud, όπως Azure, AWS, Google Cloud, αλλά και σε Over-The-Top (OTT) παρόχους περιεχομένου, όπως το Facebook, το Instagram και η Apple”. Πρόσθεσε επίσης: “Η πλατφόρμα του NetIX θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλη τη χώρα αξιοποιώντας όλα τα Data Centers μας, συμπεριλαμβανομένου του Balkan Gate Thessaloniki και του επερχόμενου Balkan Gate Crete. Επιπλέον, με την αξιοποίηση του ιδιόκτητου δικτύου μας Fiber to the Business (FttB), η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη και σε όλα τα σημεία παρουσίας (PoPs) που διατηρεί η Lancom σε Data Centers τρίτων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Neven Dilkov, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του NetIX, δήλωσε: «We are thrilled to partner with such a well-known and respected company as Lancom across Greece.” He continued, “Customers will be able to enjoy NetIX’s award-winning GIX (Global Internet Exchange) service, along with other services including cybersecurity and Point-to-Point connectivity from multiple locations across Greece all under one global SLA (service level agreement). We are sure this partnership will benefit many networks and enterprises and help simplify network expansions and bring peace of mind to network engineers».