Ζανγκ Γιμίνγκ: Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το TikTok

    Από: Startup Team

Η ραγδαία δημοτικότητα του TikTok δεν δημιούργησε μόνο μια νέα γενιά αστέρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δημιούργησε επίσης έναν δισεκατομμυριούχο κοινωνικών μέσων.

Αρχικά, η δημοτικότητα του TikTok περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ασιατικές αγορές όπως η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες. Μήνες μετά την κυκλοφορία του, η ByteDance αγόρασε την κινεζική εφαρμογή Musical.ly για 1 δις. δολάρια. Το Musical.ly είχε ήδη μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών στις Η.Π.Α. και η ByteDance συνδύασε τόσο την εφαρμογή όσο και τη βάση χρηστών της με το TikTok.

Ακόμα και με αυτήν την διείσδυση στην αμερικανική αγορά, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την τρέλα, στην οποία θα εξελισσόταν το TikTok. Η εφαρμογή έχει γίνει download 165 εκατομμύρια φορές μόνο στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Sensor Tower και παγκοσμίως ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια downloads, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο.

Ο Ζανγκ Γιμίνγκ, ο 37χρονος μηχανικός λογισμικού που ίδρυσε τη μητρική εταιρεία της εφαρμογής TikTok (την Bytedance), έχει πλέον καθαρή αξία 16,2 δισ. δολαρίων, όπως εκτιμά το Forbes. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, ο Ζανγκ είναι εξαιρετικά ήσυχος άνθρωπος και πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για την προσωπική του ζωή.

Το Business Insider συγκέντρωσε μερικά από αυτά και εμείς σας τα παρουσιάζουμε.

  1. Είναι 37 ετών και ζει στο Πεκίνο
  2. Η πρώτη δουλειά του Ζανγκ από το κολέγιο ήταν σε μια ταξιωδιτική startup ψηφιακών κρατήσεων υπό το όνομα Kuxun
  3. Ίδρυσε τη Bytedance (τη μαμά του TikTok) το 2012
  4. Το πρώτο προϊόν του Ζανγκ και της ByteDance ήταν μια εφαρμογή συλλογής ειδήσεων που ονομάζεται Toutiao
  5. Ο Ζανγκ κυκλοφόρησε την πιο επιτυχημένη εφαρμογή του ByteDance – το TikTok – με το όνομα «Douyin» τον Σεπτέμβριο του 2016
  6. Ο μίστερ TikTok φτιάχνει τα δικά του TikToks – και απαιτεί από τους ανώτερους υπαλλήλους του να κάνουν το ίδιο
  7. Ο Ζανγκ θέλει να πάει το TikTok πολύ ψηλά. Στόχος του είναι «να μην έχει όρια» όπως η Google
  8. Φυσικά δεν είναι όλα εύκολα. Η TikTok συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 5,7 εκατ. δολάρια στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου υπό την κατηγορία ότι συνέλεξε παράνομα τα προσωπικά δεδομένα παιδιών κάτω των 13 ετών χωρίς τη συγκατάθεση των γονέω τους
  9. Ο δισεκατομμυριούχος αποδίδει την επιτυχία του στην εργασιακή ηθική του
  10. Η περιουσία του Ζανγκ αυξάνεται ραγδαία: Κέρδισε πάνω από 12 δισ. δολάρια το 2018 εντελώς μόνος του

Πηγή: Fortunegreece.com