Επιτυχής Ολοκλήρωση του Startup Universe – Greece

    Από: Startup Team
Startup Universe - Greece

Με χαρά ανακοινώνουμε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Startup Universe – Greece για το 2023, ενός διαδικτυκακού εκπαιδευτικού προγράμματος με επίκεντρο νεοφυείς επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα.

To Startup Universe – Greece είναι ένα καινοτόμο μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα, στο οποίο δίνεται δωρεάν η ευκαιρία να δικτυωθούν ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογικού χαρακτήρα μεταξύ τους, αλλά κυρίως με τα πιο λαμπρά μυαλά της διασποράς, καθιερωμένους ιδρυτές, γνωστούς επενδυτές, σπουδαίους συμβούλους επιχειρήσεων και ειδικούς. Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει επιχειρηματίες στα πρώτα τους βήματα και να ενδυναμώσει το οικοσύστημα των startup επιχειρήσεων της χώρας.

Στα πλαίσια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν κατά τον Οκτώβριο 4 office hours και 4 workshops, προσφέροντας σε 127 νεοφυείς επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι συμμετέχοντες/ουσες παρακολούθησαν τις παρακάτω θεματικές:

-Δημιουργία της ομάδας τους και επικοινωνία με πελάτες

-Κατασκευή του Minimum Viable Product (MVP)

-Στρατηγικές Μάρκετινγκ και Ανάπτυξη Πωλήσεων

-Ανεύρεση κεφαλαίων

Ταυτόχρονα, οι νεοφυείς επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσεις 1:1 με ειδικούς, Έλληνες που δραστηριοποιούνται είτε στη χώρα μας είτε στη διακεκριμένη ελληνική ομογένεια, ενώ ακόμα οι startups μπορούσαν να λάβουν μέρος σε Community-Forum επικοινωνίας, εκπαιδευτικό υλικό, διάφορες προσφορές ή και δωρεάν διάθεση υπηρεσιών και startup εργαλείων.

Η αρχή του φετινού Startup Universe – Greece ήταν αξιομνημόνευτη, ξεκινώντας με δυο προ-εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με δύο κορυφαίους φορείς: το CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator και το Hellenic Impact Investing Network (HIIN).

Μέσα από αυτές εξερευνήθηκαν οι τελευταίες τάσεις και αναφερθήκαν πρακτικές από εμπειρογνώμονες του χώρου, στον τομέα του τουρισμού και της βιώσιμης επιχειρηματικότητας, αντίστοιχα. Οι προ-εκδηλώσεις προετοίμασαν το έδαφος για μια εκπαιδευτική και ενδυναμωτική εμπειρία για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να προσφέρει ποιοτική εμπειρία χωρίς την υποστήριξη που είχε από 12 εταίρους κοινοτήτων (community partners) και 6 μέσα ενημέρωσης (media partners), τους οποίους ευχαριστούμε βαθύτατα για τη στήριξή τους.

Τέλος, εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στη Γενική Γραμματεία του Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών για την παραχώρηση αιγίδας.

Εκ μέρους του InfinityGreece, εθνικού διοργανωτή του Startup Universe – Greece, σας ευχαριστούμε για την γενναιόδωρη υποστήριξη και την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα!