3η Διάσκεψη THE GREEKS ARE BACK: Σημαντικές προτάσεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα από Έλληνες – ανώτερα στελέχη από το εξωτερικό.

    Από: Startup Team
3η ΔΙΑΣΚΕΨΗ THE GREEKS ARE BACK

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, Έλληνες που εργάζονται ως ανώτερα στελέχη σε μεγάλες εταιρείες στις πιο σημαντικές χώρες του Κόσμου, ήρθαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 3ης Διάσκεψης The Greeks Are Back, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους προς την πολιτεία ως προς το πώς μπορεί να προσελκύσει η Ελλάδα περισσότερες ξένες επενδύσεις.

Στην 3η Διάσκεψη The Greeks Are Back μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και Καθηγητής του ΟΠΑ, κ. Νίκος Βέττας.

Στο Α’ Μέρος της Ολομέλειας και με συντονιστή τον κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλο, συζητήθηκε κατά πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού στα κεντρικά γραφεία των εταιρειών των στελεχών στο εξωτερικό σε σχέση με το 2022.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συνεδρίασαν σε Ομάδες Εργασίας και συζήτησαν τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις με μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες στα εξής πεδία: Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υγεία, Καινοτομία, Τραπεζικό Σύστημα, Τεχνητή Νοημοσύνη/Κυβερνοασφάλεια και Ευ Ζην.

Στο Β’ Μέρος της Ολομέλειας, οι συντονιστές των έξι Ομάδων Εργασίας παρουσίασαν τις προτάσεις της κάθε Ομάδας Εργασίας, τις οποίες σχολίασε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Θανάσης Κοντογεώργης.

Οι προτάσεις αυτές θα συμπεριληφθούν σε ένα κείμενο υπό τον τίτλο «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – 2023», το οποίο θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στην Κυβέρνηση, τα κόμματα, τη Βουλή των Ελλήνων, σε φορείς, ΜΜΕ κ.λπ.

 Η 3η Διάσκεψη The Greeks Are Back υποστηρίζεται από την Enterprise Greece ως Στρατηγικό Χορηγό, τις εταιρείες KPMG/CPA Law, Mirum Hellas, Performance Technologies και Pharma Innovation Forum (PIF) ως Χορηγούς, τις εταιρείες JTI και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ως Υποστηρικτές, τη διαΝΕΟσις και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ως Υποστηρικτές Περιεχομένου, καθώς και από την AEGEAN ως Χορηγό Αερομεταφορών.