Αιγάλεω: Ημερίδα Smart City 2020-2030 στις 18 Μαρτίου

    Από: Startup Team

Στο Δημαρχείο Αιγάλεω, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου- Στ. μετρό Αγία Μαρίνα), θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, από τις 09:30 μέχρι τις 15:00, ημερίδα για την ψηφιακή πολιτική.

Τίτλος της ημερίδας είναι «Αιγάλεω Smart City 2020-2030» και αξίζει να σημειωθεί ότι αυξάνεται ο αριθμός των Δήμων που στοχεύουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Όπως αναφέρει ο Δήμος: «Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός για το Αιγάλεω της επόμενης δεκαετίας, η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία 5G στην οποία συμμετέχει πιλοτικά και οι υποδομές που δημιουργούνται αυτή τη στιγμή στον Δήμο, καθώς και οι προοπτικές που δημιουργούνται από αυτές τις ενέργειες. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η προσπάθεια για την καλλιέργεια της έννοιας του «συμμετοχικού πολίτη» μέσα από την εφαρμογή «Novoville», ο οποίος θα αποτελέσει την βάση για την έξυπνη πόλη του μέλλοντος.

Στο δεύτερο μέρος, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ομιλίες εκπροσώπων αρμοδίων φορέων σχετικά με το νέο οικονομικό πλαίσιο για νεοφυείς επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες καινοτομίας και παραδείγματα καλής πρακτικής».

Πρόγραμμα
9:30-10:00 Προσέλευση-εγγραφές
10:00-10:30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
κος Λευτέρης Κρέτσος, Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
κος Παναγιώτης Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Ψηφιακή Πολιτική
κος Δημήτρης Μπίρμπας, Δήμαρχος Αιγάλεω
10:30-12:00 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 5G ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 5GENESIS / 5G ESSENCΕ)
-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5GENESIS ομιλητής Δρ Αναστάσιος Κούρτης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5G-ESSENCΕ ομιλητής Δρ Ιωάννης Χοχλιούρος, Ηλεκτρολόγος μηχανικός τηλεπικοινωνιών, OTE, συντονιστής έργου 5G-ESSENCΕ
ΑΙΓΑΛΕΩ-SMART CITY ομιλητής Δρ Δημήτρης Τζεμπελίκος, Μηχανολόγος Μηχανικός
NOVOVILLE APP ομιλητής Ηρακλής Μπουραντάς, Συνιδρυτής & COO τηςNovoville
12:00-12:30 Διάλειμμα-καφές
12:30-14:00 ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ομιλητής κος Στάθης Γιαννακίδης, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. – GovHUB. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΔΕ ομιλητής κος Γιάννης Τσιάμης, Δ.Σ. Δήμου Ορχομενού, Μέλος Δ.Σ Κ.Ε.Δ.Ε, Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε
CASE STUDIES
14:00-15:00 Συμπεράσματα-συζήτηση