Από το σήμερα στο χθες: διαδρομές στην πόλη

    Από: Startup Team

Μια πρωτοβουλία σε συνδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αλήθεια, πόσο καλά γνωρίζετε την Πάτρα σήμερα; Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 (17:00) δίνουμε ραντεβού στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και ξεκινάμε μια διαδρομή ανακάλυψης των μεταμορφώσεων της Άνω Πόλης στο πέρασμα του χρόνου με τερματισμό την Πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Φορώντας τα πιο άνετα παπούτσια σας ελάτε να περιηγηθούμε μαζί στο Αρχαίο Ωδείο και την περίφημη οδό Παντοκράτορος με τα όμορφα κτίρια και τις εντυπωσιακές οροφές, όπου κρυμμένοι θησαυροί χρώματος και ήχοι του παρελθόντος καιροφυλακτούν σε κάθε γωνία και σοκάκι. Αφού πάρουμε μια ανάσα στην πλατεία Παντοκράτορος, ας ανηφορίσουμε τον δρόμο μπροστά από την Εκκλησία για Παπαδιαμαντοπούλου κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν υπό την καθοδήγηση μελών του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, έτοιμων να απαντήσουν σε κάθε σου απορία και να σε μυήσουν στα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης. Ας γνωρίσουμε καλύτερα το Υδραγωγείο της Πάτρας με μια ανάπαυλα στο Σπίτι του Νερού. Η άνω τελεία της διαδρομής μας θα μπει στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, απ’ όπου θα δούμε τον Πατρινό ουρανό να φορά τα καλύτερά του και τη νέα πόλη σε διαφορετική μορφή.

Μια πρωτοβουλία σε συνδιοργάνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του TEDxPatras 2022 με θέμα «Μεταμόρφωση».

Μπορείτε να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή ακολουθώντας την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο εδώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας περιμένουμε στον περίπατο που δεν πρέπει να χάσετε!