Χρυσοί κανόνες επιχειρηματικότητας για κάθε Startup

    Από: Startup Team

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 20 Νοεμβρίου 2019,  ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Καριέρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα ”Startups. Χρυσοί κανόνες επιχειρηματικότητας, μέσα από ιστορίες της αγοράς”.

Ομιλητής ήταν ο κ. Λευτέρης Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου έχει ιδρύσει 17 εταιρείες σε πέντε χώρες.  Είναι CEO της εταιρίας Entranet, η οποία έχει βραβευθεί ως εθνική Πρωταθλήτρια Καινοτομίας στην Ελλάδα το 2014 – 2015 από τα European Business Awards. Έχει σχεδιάσει το «έξυπνο σπίτι του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους» και είναι κάτοχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες γύρω από το «έξυπνο σπίτι». Ταυτόχρονα, είναι συγγραφέας του Best seller «Startups– από την ιδέα στην Παγκόσμια Αγορά».

Ο κ. Παπαγεωργίου μίλησε για τις δυσκολίες αλλά και τη μαγεία της επιχειρηματικότητας. Μοιράστηκε την τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη του για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης νεοφυούς εταιρείας, ενθαρρύνοντας τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους με πάθος και μαχητικότητα. Η παρουσίασή του αναφορικά με τις παραμέτρους επιτυχίας μιας start-up εταιρείας ήταν ρεαλιστική και καθηλωτική, με παραδείγματα – προσωπικά βιώματα επιχειρηματιών σε σχέση με την επιλογή του κατάλληλου προϊόντος ή υπηρεσίας, τη σωστή έρευνα αγοράς, την κατάλληλη επιλογή συνεργατών, τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση του χρόνου και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που απαιτούνται στο επιχειρείν. Παρόλο που μετέφερε τις πραγματικές διαστάσεις και δυσκολίες των υφιστάμενων οικοσυστημάτων που αφορούν στις νεοφυείς εταιρίες, χρησιμοποιώντας ιστορίες του διεθνούς επιχειρηματικού γίγνεσθαι, ο κ. Παπαγεωργίου ενέπνευσε με την παρουσία και παρουσίασή του ένα μεγάλο ακροατήριο νέων να ακολουθήσουν τον δρόμο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Πηγή: philenews.com