Δέκα ελληνικές συμμετοχές από τον κλάδο των δομικών υλικών στη διεθνή έκθεση BIG 5 CONSTRUCT EGYPT 2019

    Από: Startup Team

Η έκθεση διεξήχθη από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 στο νεόδμητο διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Καΐρου, Egypt International Exhibition Center.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία “DMG events” είχε εξασφαλίσει προνομιακές θέσεις για τα περίπτερα της ελληνικής αποστολής. Επιπλέον, η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα και αναφερόταν ως “Country Partner” από τους διοργανωτές, αντανακλώντας το υψηλό επίπεδο επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Παράλληλα φέτος, όπως και πέρυσι, σε συνεργασία με το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, 60 στοχευμένες συναντήσεις εκπροσώπων των ελληνικών εταιρειών με εκπροσώπους 18 αιγυπτιακών ομίλων.

Ο υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης, Ελ Γκαζάρ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό και παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα. Εκεί τον υποδέχθηκε και τον σύστησε στους Έλληνες επιχειρηματίες, ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, Παντελής Γκάσιος. Ο υπουργός εξέφρασε κολακευτικά σχόλια για την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής βιομηχανίας υλικών δομικών χρήσεων και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των εταιρειών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΤΕΜΑΚ SA, Ηρώδης Μητσόπουλος, που συμμετείχε στο ελληνικό περίπτερο, ανέφερε μεταξύ άλλων “με δεδομένο ότι η Αίγυπτος παρουσιάζει έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες ανάπτυξης στον κατασκευαστικό τομέα, θεωρούμε την παρουσία των ελληνικών εταιρειών αναγκαία, προκειμένου να συμβάλλουν στην περαιτέρω κατάκτηση της διεθνούς αγοράς”.

Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της ALUMINCO SA Νικόλαος Μυκονιάτης τόνισε ότι “η Αίγυπτος παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη και προσφέρεται για μεγάλα ανοίγματα και σημαντικές επιχειρηματικές επαφές”.

Συνολικά, στην έκθεση συμμετείχαν 240 μεγάλες εταιρείες από είκοσι χώρες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Κορέα, το Ομάν, η Πολωνία, η Σαουδική Αραβία, η Ισπανία, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και φυσικά, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Πηγή: capital.gr