Διεθνούς Φήμης Ομιλητές στο NANOTEXNOLOGY 2023

    Από: Startup Team

Το NANOTEXNOLOGY συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια διεθνούς παρουσίας, φέρνει την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων των τεχνολογιών αιχμής όπως οι Νανοτεχνολογίες και οι εφαρμογές των οργανικών ηλεκτρονικών και της Νανοιατρικής.

Στο Διεθνές Πολυσυνέδριο που συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων HOPEA  από τις 1 – 8 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη, στο  Ξενοδοχείο Porto Palace, συμμετέχουν φέτος περισσότεροι από 1000 διεθνούς φήμης επιστήμονες, ερευνητές και εκπρόσωποι εταιρειών από 65 χώρες του κόσμου.
Η ετήσια διοργάνωσή του αποτελεί μια Εθνική προσπάθεια και ευκαιρία για ανάδειξη, αξιοποίηση και δικτύωση στον τομέα των νέων Τεχνολογιών, των Καινοτομιών και της νέας Επιχειρηματικότητας με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του Πολυσυνεδρίου πραγματοποιούνται δεκάδες παράλληλες επιστημονικές και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων του Flex2Energy project στη Θεσσαλονίκη. Το έργο που συντονίζει η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies δημιουργεί μονάδα μαζικής παραγωγής τρίτης γενιάς φωτοβολταϊκών στη Θεσσαλονίκη και φέρνει την ΕΕ πιο κοντά στον στόχο της ενεργειακής αυτονομίας.

Το project ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια δημιουργώντας την πρώτη μονάδα παραγωγής φωτοβολταικών 3ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου καθ. Στέργιος Λογοθετίδης θα παρουσιάσει το οικοσύστημα Νανοτεχνολογίας και Οργανικών Ηλεκτρονικών που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη στους εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων HOPE-A.

 

Βιοηλεκτρονική, Νανοϊατρική και Νέες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις

Ονόματα από τον διεθνή επιστημονικό χώρο όπως ο Sir David King (Ηνωμένο Βασίλειο) που μεταξύ άλλων διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος του Τόνι Μπλερ σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής, και ο καθηγητής Magnus Berggren πρωτοπόρος σε θέματα έρευνας στον τομέα των ηλεκτρονικών φυτών θα μιλήσουν την Τρίτη 4 Ιουλίου το απόγευμα στην κεντρική εκδήλωση του NANOTEXNOLOGY 2023, ως επίτιμοι προσκεκλημένοι. (www.nanotexnology 2023)

«Η Νανοτεχνολογία πέρα από τις Επιστημονικές και Τεχνολογικές ανακαλύψεις, δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μια αγορά μεγαλύτερη των 8.0 τρις€ για το 2022, περισσότερες από 1.500.000 νέες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πολλές δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς της παραγωγής, της οικονομίας και της κοινωνίας», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2023 καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

Τα Συνέδρια του NANOTEXNOLOGY 2023

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, 1-8 Ιουλίου, η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε Διεθνή Εστία Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας καθώς το NANOTEXNOLOGY 2023 περιλαμβάνει :

  • Το Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες (NN23), 4-7 Ιουλίου
  • Το Διεθνές Συνέδριο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE23), 3-6 Ιουλίου
  • Το Διεθνές Συνέδριο στην Τρισδιάστατη Εκτύπωση, την Τρισδιάστατη Βιοεκτύπωση, την Ψηφιακή βιομηχανία (I3D23), 5-6 Ιουλίου
  • Το Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική (ISSON23), 1-8 Ιουλίου
  • Τη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογιών NANO EXPO 2023, 3-7 Ιουλίου
  • Το Business Forum, 4-6 Ιουλίου
  • Το Matchmaking Event (Επιχειρηματικές Συναντήσεις), 5 Ιουλίου.

Ο Σύνδεσμος HOPE-A είναι  Συνδιοργανωτής του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας και της Διεθνούς Έκθεσης ΝΑΝΟ EXPO 2023 και του Business Forum (4-6 Ιουλίου)  στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθούν και περισσότερες από 200 B2B Συναντήσεις (5 Ιουλίου) μεταξύ ερευνητών και εκπροσώπων επιχειρήσεων.

Στη Διεθνή Έκθεση ΝΑΝΟ EXPO 2023 συμμετέχουν δεκάδες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και ακαδημαϊκοί φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις προιόντων στον τομέα των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοιατρικής.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων ΗΟΡΕ-Α συντονίζει τις ενέργειες των βιομηχανικών και ερευνητικών οργανισμών προσφέροντας στα μέλη του υπηρεσίες που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας προϊόντων και υπηρεσιών Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Πράσινη Ενέργεια, τα Θερμοκήπια, τα Έξυπνα Κτίρια, τον Φωτισμό, τους Αισθητήρες, την Αυτοκίνηση, την Συσκευασία, τα Wearables, το IoT.

Ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει είναι :

  • Συντονισμός του δικτύου ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις εφαρμογές ΟΕ
  • Δημιουργία ισχυρού δικτύου με αντίστοιχους συνδέσμους στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα, Ελλάδα)
  • Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια
  • Οργάνωση Συνεδρίων, ημερίδων, εκθέσεων, εκδηλώσεων, webinars
  • Συμμετοχή σε μεγάλα ευρωπαϊκά projects (Flex2Energy, Real Nano, Flexfuction2Sustain)
  • Δημοσιότητα, Προβολή και αξιοποίηση αποτελεσμάτων