Digital Greece: Το (ένα) Startup event που χρειάζεται το Ελληνικό οικοσύστημα!

    Από: Startup Team

Το Digital Greece είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Helexpo, η οποία υλοποιείται από την Industry Disruptors / Game Changers και συμμετέχουν ποικιλοτρόπως μεγάλα hubs υποστήριξης όπως για παράδειγμα το Found.Ation μαζί με την Αμερικανική Πρεσβεία, το OK!Thess, το Envolve και το σύνολο των accelerators και incubators.

Πέρυσι συμμετείχαν 130 Startups, φέτος αυτές φτάνουν τις 200 ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται δεκάδες ομιλίες, εκδηλώσεις, συνέδρια και demo days. Πρόκειται για ένα πλήρες event «ευρωπαϊκού επιπέδου».

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, θα πρέπει επειγόντως η Ελλάδα να αποκτήσει ένα event παγκόσμιας κλάσης, είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη. Βάζω την Αθήνα πρώτη γιατί εκεί βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των stakeholders και των δομών.

Δεν αντέχει η Ελλάδα να έχει τρία events για Startups μέσα στο Φθινόπωρο και άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα μέχρι τον Ιούλιο. Πρέπει να υπάρχει ολοκλήρωση όλων σε μια μεγάλη εκδήλωση, με ένα δυνατό brand name και φυσικά να ανοίξει στη Κύπρο, τα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Το demo day του OK!Thess το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και θα παρακολουθήσουμε δίνει το παράδειγμα, μια συμμετέχουν ομάδες απ΄όλο το οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης οι οποίες θα παρουσιάσουν μπροστά στο σύνολο των ελληνικών VCs αλλά και αρκετών από τα Βαλκάνια.

Πηγή: startupper.gr