Education Festival 2019: «Πέρα από τα συνηθισμένα…»

    Από: Startup Team

Η ενημέρωση για τις τάσεις και τις διεξόδους που παρέχει η ελληνική εκπαίδευση, τη σύνδεση των εγχώριων βιωματικών σπουδών με την αγορά εργασίας, τις νέες τεχνολογίες, καθώς και την αξία της διά βίου εκπαίδευσης, η γόνιμη συνάντηση και συνομιλία μεταξύ όλων των θεσμικών και ιδιωτικών φορέων, ατόμων και κοινωνικών ομάδων, ειδικά όσων ασκούν βιωματική εκπαίδευση, έστω και μερικώς, ο εντοπισμός και η ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από συναντήσεις με βιωματικές ευκαιρίες ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν στις δράσεις του Education Festival 2019, που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα το τριήμερο 26, 27 και 28  Σεπτεμβρίου 2019 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ με επισκέπτες που προσήλθαν για να συναντηθούν με τους εκθέτες, να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να παρακολουθήσουν ομιλίες, καθώς και ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά δρώμενα, που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη επαγγελματικών και γενικότερων δεξιοτήτων.

Πολλές διαδραστικές παρουσιάσεις έγιναν στο πλαίσιο των workshops με τους εξής τίτλους:

  • την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: «Τι είναι η πιστοποίηση πληροφορικής», «Από το εγώ στο εμείς! Μια εμπειρία ζωής!», «Yoga ευτυχίας Iliaktida», «Γλωσσική ενδυνάμωση».
  • την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου: «Το σύστημα εκμάθησης Burgo στο Prince Oliver & Burgo Fashion School», «Η μαιευτική του Σωκράτη», «Απόκτησε πρόσβαση στη νοημοσύνη της καρδιάς», «Κοπές και μαγειρική διαχείριση του χοιρινού κρέατος», «Deaf Awareness Month».
  • το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου: «Μάντεψε τον επαγγελματία!», «Ευρωπαϊκό έργο Digital Responsible Citizen (DRC)», «Το εργαστήρι του φόβου», «Ελάτε να γνωρίσετε τη vegan κουζίνα, την κουζίνα του μέλλοντος», «Βιωματικό εργαστήρι: Παιχνιδόσωμα για ενήλικες», «Sound for picture», «Κομμωτική: Ο επόμενος μεγάλος κομμωτής», «Αφαίρεση μόνιμου μακιγιάζ», «Εκπαίδευση σκύλων: Μέσα από τα μάτια του σκύλου μας».

Το θεωρητικό σκέλος των workshops συμπληρώθηκε ιδανικά από τις εξής ομιλίες που δόθηκαν:

  • την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: «The Disability Awareness Workshop» και «Πώς να γίνεις φοιτητής του εξωτερικού».
  • την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου: «Συστατικές επιστολές: Αλήθεια ή ψέματα;», «LTES: Διδασκαλία επιχειρηματικών ξένων γλωσσών», «Εισαγωγή στη μελισσοκομία» και «Total mindfulness».
  • το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου: «Η τέχνη της δημόσιας ομιλίας», «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου παίζοντας!», «Συλλογικότητα στην επιτυχία», «Τα άδυτα της ποδολογίας», «Κοινωνική επιχειρηματικότητα», «Η τεχνολογία των συχνοτήτων, πώς επιδρούν μέσω του βιοσυντονισμού στον άνθρωπο ρυθμίζοντας τα επίπεδα ενέργειας» και «Η εκπαίδευση του επαγγελματία coach».

Ένα φεστιβάλ με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να μην απαρτίζεται από δράσεις με πρακτικό υπόβαθρο:

  • Η τέχνη της ανθοδετικής
  • Καλλιτεχνικό εργαστήρι ζωγραφικής, αγιογραφίας και συντήρησης έργων τέχνης
  • Θεραπευτικό bodywork
  • Βιωματικό εργαστήρι: Παιχνιδόσωμα για ενήλικες
  • Ενεργο-νοητική θεραπεία

Στο κλείσιμο του φεστιβάλ το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την αγροτική ανάπτυξη», ένα πόνημα απαρτιζόμενο από κείμενα για το συγκεκριμένο αντικείμενο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στέντορας, ενώ προηγήθηκε τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν οι ακόλουθες τιμητικές διακρίσεις:

  • «Skywalker Προσφορά στην Εκπαίδευση» στην κα Άννα Διαμαντοπούλου για το έργο της ως υπουργού Παιδείας από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2012.
  • «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» στο E-learning Πρόγραμμα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών για την «Εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων: Πρόγραμμα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και άσκησης με μικρο-διδασκαλίες».
  • «Εκπαιδευτικό Λογισμικό» στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Siem».
  • «Εκπαιδευτικό Εργαλείο 2019» στην εταιρία Bolt Virtual για το The VR Project.

Το φετινό Education Festival πλαισιώθηκε από τα εξής ψυχαγωγικά δρώμενα:

  • την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: «Απόψε ταξιδεύουμε… έντεχνα» με τους Σταύρο Βλαχογιάννη, Θανάση Χριστόπουλο, Πόπη Γατσούλη και Δώρα Ζαραδούκα και Πρόγραμμα έντεχνων και ελαφρολαϊκών με το μουσικό σχήμα  Όστρια.
  • την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου: Έντεχνο πρόγραμμα με τον Γιώργο Γερογιάννη και την μπάντα του και Μουσική αναδρομή στο καλό λαϊκό τραγούδι με τον Δημήτρη Φάκο και την μπάντα του.
  • το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου: Τραγούδι με τον Δημήτρη Κωσταγιόλα.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Χορηγός: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Υποστηρικτές: NEW YORK COLLEGE, ΚΕΜΕΛ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ, TÜV AUSTRIA HELLAS, OXYZED, CAREER DESIGN, ICF GREECE CHARTER CHAPTER

Security partner: GSS PRIVATE SECURITY

Gift partners: EVA BEAUTY STUDIES, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, NEW YORK COLLEGE, ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ STUDIES, ΕΛΛΗΝΙΚH ΒΙΟΤΕΧΝΙΚH ΕΤΑΙΡΕIΑ – ΔΙΠΛΑΡΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, EUPHORIA, ΕΝΑΚ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, CORDINATORS ΙΕΚ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Flower partner: ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Food & drink partners: ΔΙΩΝΗ – RAINBOW WATERS, BUFALA GELATO