EIT Digital Venture Program 2022 Demo Day

    Από: Startup Team

Οκτώ επιλεγμένες startups παρουσιάζονται στην Demo  Day του προγράμματος επιτάχυνσης που διοργανώνουν το EIT  Digital και το Found.ation, στις 7 Ιουλίου.

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 18:00, οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή έκδοση του EIT  Digital Venture Program θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και την πρόοδο που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα, σε μια διαδικτυακή Demo  Day ανοικτή προς κοινό, επενδυτές και δημοσιογράφους. Για την παρακολούθησή της αρκεί μια εγγραφή εδώ

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, το Found.ation υλοποιεί το EIT  Digital Venture  Program (East  Balkans) με την υποστήριξη του EIT  Digital, του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργανισμού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Το EIT  Digital Venture  Program είναι ένα από τα ελάχιστα προγράμματα επιτάχυνσης που υποστηρίζουν ουσιαστικά τις πολύ πρώιμες startups (που δεν έχουν κάνει ακόμη νομική σύσταση), όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος αυτού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το Found.ation σχεδιάζει και υλοποιεί πλήρως το πρόγραμμα επιτάχυνσης, ανάμεσα σε πολλές δράσεις με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας. 

Οι 8 μέντορες που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα και υποστήριξαν τις ομάδες στην πορεία τους μέχρι την Demo  Day είναι οι Γιώργος ΑυγενάκηςGeorgeKaryΚώστας ΚαρακασιλιώτηςΜάγκυ ΚοντούΝικόλ Κοτρωνάρου,Κωνσταντίνος ΝικολαΐδηςΔημήτρης Παπαδάκης και Βαγγέλης Σακελλίου.

Στην αρχή του προγράμματος, τον Μάιο, οι ομάδες είχαν λάβει μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp με workshops και ομιλίες που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, ενώ για το διάστημα των εβδομάδων που ακολούθησαν μέχρι την Demo  Day, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων. 

Οι οκτώ ομάδες είναι οι εξής:

  • Orbito θέλει να αποτελέσει το μοναδικό online one – stop travel marketplace  για χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας, επιτρέποντάς τους να οργανώσουν και να κάνουν κράτηση ταξιδιών online, με μία και μόνο συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας.
  • SmartOnboards είναι μία λύση λογισμικού προσαρμοσμένη για εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, που παρέχει υποστήριξη πελατών κυρίως μέσω email, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και διαδικτυακής συνομιλίας.
  • NEREID οραματίζεται το μέλλον της εμπειρίας του yachting. Οι ομάδα έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πολλαπλών πλατφορμών για μαρίνες και πλήρη υποστήριξη υπηρεσιών για τους ιδιοκτήτες σκαφών.
  • DigitalBites αναπτύσσει τον Virtual Taste Simulator, μία συσκευή που δημιουργεί καθηλωτικές εμπειρίες κατανάλωσης φαγητού σε εικονικούς κόσμους κατόπιν ζήτησης για τους χρήστες της.
  • TERRA+ οραματίζεται την οικοδόμηση εμπιστοσύνης σχετικά με τα αγροδιατροφικά προϊόντα, αυξάνοντας την ιχνηλασιμότητα και τη διαφάνεια της σχετικής αλυσίδας εφοδιασμού.
  • WinWin βοηθά τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν το κοινωνικό τους προφίλ μέσω ΕΚΕ δραστηριοτήτων, που αναβαθμίζουν την εταιρική τους επικοινωνία και αντιμετωπίζουν πραγματικά κοινωνικά ζητήματα.
  • Camprrr αναπτύσσει μία πλατφόρμα SaaS που βελτιστοποιεί τη διαχείριση επιχειρήσεων και προβάλλει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κλάδου της υπαίθριας φιλοξενίας.
  • Edition 01 χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει σύγχρονα έργα τέχνης. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση εικόνων σύγχρονης τέχνης σε έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που είναι εκπαιδευμένος να δημιουργεί τις δικές του, μοναδικές εικόνες.

Κάθε μία από αυτές έχει ήδη λάβει ένα αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους €5.000 με στόχο την ανάπτυξη ενός ελάχιστα βιώσιμου προϊόντος (MVP), ενώ ολοκληρώνοντας τη νομική σύσταση της εταιρείας τους έως τον Σεπτέμβριο, οι ομάδες θα λάβουν άλλα €10.000 έκαστη, ενώ έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν επιπλέον χρηματοδότηση (άλλα €10.000), αν καταφέρουν μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 να εξασφαλίσουν οποιαδήποτε επένδυση από τρίτους. 

Σημειώνεται πως από την έναρξη του προγράμματος EIT  Digital Venture Program μέχρι και την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, υπολογίζεται πως θα έχουν επενδυθεί συνολικά €585.000 σε 41 early stage startupsαπό την Ελλάδα και την περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων.