Εκδήλωση Pitch Night του Oργανισμού Καινοτομίας MIT Enterprise Forum Greece

    Από: Startup Team

Για 8η συνεχή χρονιά τo MIT Enterprise Forum Greece (ΜΙΤΕF Greece) στα πλαίσια του Διαγωνισμού Startup Competition 2022 διοργάνωσε το Pitch Night Event, την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Tο Pitch Night Event, η μεγαλύτερη εκδήλωση δικτύωσης (networking) και προβολής των ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Διαγωνισμού, δίνει στους νέους επιχειρηματίες το βήμα να παρουσιάσουν τις τεχνολογικά καινοτόμες ιδέες τους σε ένα κοινό προερχόμενο από το παγκόσμιο δίκτυο του ΜΙΤΕF.

Πάνω από 120 άτομα έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον για την δυναμική των νεοφυών επιχειρήσεων και των καινοτομιών τους και είχαν την ευκαιρία να συνδιαλεχτούν μαζί τους και να μάθουν περισσότερα για την εταιρεία τους.

Το παρόν έδωσε ο επί 4 χρόνια συνεργάτης του ΜΙΤΕF Greece, Ελληνικά Πετρέλαια, που σταθερά δείχνει την υποστήριξή του σε τεχνολογικά καινοτόμα εγχειρήματα και ιδέες. Ο Αχιλλέας Κύρτσης, εκ μέρους του Ομίλου παρέθεσε ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας ότι, “το MITEF Greece Startup Competition είναι ένας από τους κορυφαίους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στη χώρα μας. Τέτοια εγχειρήματα μας δίνουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς οι ιδέες τους βοηθούν την παγκόσμια αγορά και βιομηχανία να εξελιχθούν μελλοντικά”.

Κοντά μας ήταν από την εταιρεία Κωτσόβολος, ο Γεώργιος Αντωνακάκης, καλωσορίζοντας έτσι και ζωντανά τον νέο μας συνεργάτη, και τους δρόμους που ανοίγονται στη μεταξύ μας συνεργασία για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις στον τεχνολογικό χώρο.

Την εκδήλωση συντόνισε όπως κάθε χρόνο η pitching expert, Linda Plano, αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος, η οποία παρέχει έμπρακτη καθοδήγηση στις ομάδες για το πως θα παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καινοτομία τους στο επενδυτικό κοινό.

Επόμενο βήμα αποτελεί η 2η Φάση της Αξιολόγησης στις 9-13 Μαϊου. Οι 26 startups θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε μία επιτροπή από καταξιωμένους επαγγελματίες, επενδυτές και συνεργατές του δικτύου μας. Μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια επικοινωνίας μας για την ανακοίνωση των επιλαχόντων που θα προκριθούν στο Τελικό, τον Ιούνιο, καθώς και για νέες ανακοινώσεις.