Ένα datathon μέσα από το εταιρικό Sandbox του ΔΕΔΔΗΕ για λάτρεις των δεδομένων

    Από: Startup Team

Ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί με την υποστήριξη της Mantis Beyond Innovation, ως Innovation Enabler του προγράμματος, το HEDNO Datathon, ένα datathon για data scientists, startups και καινοτόμες ΜμΕ για την αντιμετώπιση των ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος.

Για πρώτη φορά ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) κοινοποιεί, μέσω της πρωτοβουλίας του Εταιρικού του Sandbox, πραγματικά δεδομένα  κατάλληλα επεξεργασμένα και ταξινομημένα επιδιώκοντας τη συνδημιουργία καινοτόμων λύσεων που θα αναβαθμίσουν τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να επωφεληθούν οι καταναλωτές.

Με αφετηρία το  «Sandbox», ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η του δράση τον διαγωνισμό HEDNO Datathon.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη αλγορίθμων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η εύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων.

Θες να μάθεις περισσότερα;

Πάρε μέρος στο Info Day την Παρασκευή 10/02, 15:00 στο Ωδείο Αθηνών και γνώρισε από κοντά την νέα πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη του πρώτου εταιρικού «Sandbox» στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας.  Τι είναι το εταιρικό Sandbox; Πως θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του HEDNO Datathon; Ποια δεδομένα είναι διαθέσιμα για τους συμμετέχοντες;

Δήλωσε συμμετοχή εδώ

 

Δήλωσε συμμετοχή μέχρι 15 Φεβρουαρίου. Ανάλυσε τα δεδομένα. Δώσε λύση σε μία σημαντική πρόκληση. Κέρδισε τα έπαθλα του διαγωνισμού.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ: deddie.mantisbi.io

 

Innovation Enabler του προγράμματος είναι η εταιρεία Mantis Beyond Innovation, η οποία παρέχει μία σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, φέρνοντας σε επαφή επιχειρήσεις και startups για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών περιβαλλοντολογικών και κοινωνικών και προκλήσεων. Προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις, αναπτύσσοντας στρατηγικές ανάπτυξης, προγράμματα καινοτομίας και εύρεση εταιρειών startups, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το #1 πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης καινοτομίας, ψηφιοποιώντας το σύνολο της διαδικασίας.

 

Η διαδικασία

Α’ Φάση: Open submissions – Κάνε ατομική ή ομαδική εγγραφή έως 15.02.2023

Β’ Φάση: Ανάπτυξη και υποβολή λύσεων-  Αξιοποίησε τα δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ και λάβε υποστήριξη από τους ειδικούς της ενέργειας και των δεδομένων για να αναπτύξεις τη λύση σου. Υπέβαλλε τη λύση σου έως 20.03.2023

Γ’ Φάση: Τελικός – Οι 10 καλύτερες λύσεις θα παρουσιαστούν στην κριτική επιτροπή