Έρχονται το #JobDay Lamia Expo και το HobbyDay Lamia Expo το Σάββατο 17 Ιουνίου

    Από: Startup Team

To #JobDay Lamia Expo είναι μια ημερίδα με παρουσία επιχειρήσεων και διεξαγωγή συνεντεύξεων, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Λαμία το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρες 10.00-15.00 στο 1ο κτίριο ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), στην Αίθουσα Ημερίδων, ως παράλληλη δράση της Lamia Expo Central Greece Trade Event.

Την ίδια ημέρα, το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρες 17.00-21.00, στον ίδιο χώρο, στο 1ο κτίριο ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας), θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Λαμία το HobbyDay Lamia Expo ως παράλληλη δράση στο πλαίσιο της Lamia Expo Central Greece Trade Event.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση του, το #JobDay Lamia Expo, το οποίο διοργανώνει το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν όλοι οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Βασικός σκοπός του #JobDay Lamia Expo είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας με τη φυσική συνάντηση εργοδοτών με υποψήφιους εργαζομένους.

Στη διάρκεια του #JobDay Lamia Expo, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις εταιρίες που τους ενδιαφέρουν, είτε μέσα από μια συνέντευξη εργασίας είτε μέσα από μια σύντομη συνομιλία και την κατάθεση του βιογραφικού τους στους εταιρικούς εκπροσώπους.

Άλλος σημαντικός λόγος για να επισκεφτεί κάποιος το φεστιβάλ είναι η πληθώρα workshops με διαδραστικό χαρακτήρα, τα οποία απευθύνονται σε αναζητούντες και ήδη έχοντες εργασία. Οι θεματικές ενότητές τους είναι «Τεχνικές αναζήτησης εργασίας», «Το βιογραφικό σημείωμα: Τι να προσέχω», «Elevator Pitch: πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό», «Περιζήτητες δεξιότητες στην αγορά εργασίας σήμερα».

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν workshops απευθυνόμενα σε εκπροσώπους τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σε ζητήματα πρόσληψης και πρακτικές διατήρησης προσωπικού. Οι θεματικές ενότητές τους είναι «To Branding μιας επιχείρησης», «Ενδοεταιρικές πρακτικές διατήρησης του προσωπικού μιας επιχείρησης», «Τι να αξιολογείτε σε ένα βιογραφικό σημείωμα», «Τεχνικές και βασικές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη εργασίας για να επιλέξετε τον καταλληλότερο».

Για την παρακολούθηση των workshops χρειάζεται προεγγραφή στη σελίδα του #JobDay Lamia Expo, ενώ δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξής παράλληλες δράσεις: Check your CV, Προσωπικό coaching, Εργασιακά δικαιώματα και Interview tips.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το jobdays.gr για να δουν τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, να στείλουν το βιογραφικό τους για αυτές που τους ενδιαφέρουν και να δηλώσουν συμμετοχή στα workshops.

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Hobby Festival σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι επισκέπτες στο HobbyDay Lamia Expo, το οποίο διοργανώνει το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επαγγελματίες και οργανισμούς που γνωρίζουν καλά τις ερασιτεχνικές ασχολίες και τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου, και να ανακαλύψουν αλλά και να υιοθετήσουν νέες ερασιτεχνικές ασχολίες για διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο καθώς και για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων τους.

Έκθεση με διάφορα χόμπι αλλά και showtime θα βρίσκονται στον χώρο του HobbyDay Lamia Expo ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δοκιμάσουν βιωματικά το χόμπι που επιθυμούν, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα καλό ξεκίνημα και για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους επισκέπτες.

Σκοπός του HobbyDay Lamia Expo είναι η επαφή της τοπικής κοινωνίας µε τον κόσµο των ερασιτεχνικών ασχολιών και ο γόνιμος εμπλουτισμός του ελεύθερου χρόνου του καθενός. Απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων από όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας: επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, άτομα κάθε ηλικίας που διαθέτουν περίσσευμα φαντασίας, επινοητικότητας και όρεξης για κάτι διαφορετικό.

Στο HobbyDay Lamia Expo συμμετέχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μη φονικών χόμπι, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ευζωία και στην προοπτική της ευτυχίας ενισχύοντας παράλληλα προσωπικές δεξιότητες, στην ανακάλυψη και στην καλλιέργεια κλίσεων και ταλέντων, καθώς και στη συνάντηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το hobbyfestival.gr/hobby-days/hobbyday-lamia-expo