«Financial Innovations και Social Capital στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου AFF2023 26 και 27 Απριλίου 2023 στο Porto Palace Thessaloniki»

    Από: Startup Team

Το AFF επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

Το Alternative Finance Forum έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως θεσμός, ως ένα τακτικό event προώθησης επιχειρηματικών πρακτικών εναλλακτικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Η πρώτη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία το 2017, ενώ η δεύτερη στην Ελλάδα το 2021.

Η διοργάνωση του επόμενου AFF2023, πραγματοποιείται 26 και 27 Απριλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι φορείς που στηρίζουν το εν λόγω συνέδριο όλα αυτά τα χρόνια, ήτοι ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων: European Investment Bank (EIB) – European Investment Fund (EIF) – ΕΙΒ Institute, εμπιστεύονται για ακόμη μία φορά την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και θέτουν υπό την αιγίδα τους το 3ο Alternative Finance Forum.

Το Alternative Finance Forum θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Porto Palace Hotel Thessaloniki και αναμένεται να συγκεντρώσει funds, startups, fintechs και επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη.  Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί η καινοτομία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (Financial Innovations) και ο αντίκτυπος στο κοινωνικό σύνολο (Social Capital), διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι νέες τεχνολογίες για να μετασχηματίσουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και να φέρουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε όλους.

Σκοπός της φετινής διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν οι καινοτόμες fintech λύσεις για την παροχή αποτελεσματικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και λύσεις για την αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Το διεθνές συνέδριο Alternative Finance Forum επικεντρώνεται σε δύο θεματικές ενότητες Financial Services Innovations και Social Capital Innovations, όπου σε κάθε ενότητα φιλοξενούνται τέσσερα πάνελ συζητήσεων, εστιάζοντας σε ζητήματα:

  • Digital Identification and Onboarding
  • Open and Decentralized Finance
  • Digital & Innovative SME Financing
    Solutions
  • New Fintech Business Models
  • Green and Climate Finance
  • Impact Investing & Social Finance
  • Alternative Currencies & Circular Economy
  • Financing Social Entrepreneurship
    via Microfinance

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  επωφεληθούν από τις τοποθετήσεις 30 και πλέον διακεκριμένων ομιλητών – που έρχονται στην Θεσσαλονίκη από διάφορες χώρες της Ευρώπης – σε κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τη χρηματο-οικονομική τεχνολογία, την εναλλακτική χρηματοδότηση, το κοινωνικό κεφάλαιο, καθώς και να δικτυωθούν με πρωτοπόρους από τον fintech χώρο που εκπροσωπούν τον τομέα εναλλακτικής χρηματοδότησης αλλά και με σημαντικούς διαμορφωτές γνώμης, οι δράσεις των οποίων έχουν αντίκτυπο διεθνώς σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Για την εγγραφή και δωρεάν συμμετοχή σας στις εργασίες του συνεδρίου, πατήστε εδώ.

 

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ):

European Investment Bank – EIB,   European Investment Fund – EIFEIB Institute.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρίες και οργανισμοί FONDI BESAComarchPLEO, BCRS Social FinanceΜicroΕurope, Greek Fintech Cluster.

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας είναι τα ηλεκτρονικά μέσα FinTech Magazine, Eur2Day.gr, epixeiro.gr, SME Banking Club.