GreenTech Symposium 2019: Ένα συνέδριο που ενώνει τους Έλληνες επιστήμονες με τις startups

    Από: Startup Team

Στις 23 & 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ένα διαφορετικό επιστημονικό πολυσυνέδριο που θα συνδέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας.

Στο GreenTech Symposium 2019 θα παρουσιαστεί η έρευνα Ελλήνων επιστημόνων και ελληνικών startups στους τομείς της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, των Έξυπνων Πόλεων, των Νέων Προηγμένων Υλικών και της Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας.

Το GreenTech Symposium συνδιοργανώνεται από το Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων, το Innovathens και την Mantis BI, ενώ στηρίζεται επιστημονικά από την Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αξιοσημείωτη είναι ακόμη η στήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοαερίου (ΕΣΠΒ), της Συνέργειας και του Ecocity. Τέλος, κατά την διάρκειά του θα ανακοινωθεί επίσημα και η έναρξη του GreenTech Challenge #3 καθώς το ίδιο το πολυσυνέδριο αποτελεί προϊόν του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας GreenTech Challenge.

Στόχος είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση αλλά και η δημιουργία ενός μεικτού οικοσυστήματος από τους τομείς της έρευνας και της επιχειρηματικότητας γύρω από τις νέες πράσινες τεχνολογίες. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το GreenTech Symposium 2019, θα εξελιχθεί σε πολλά παράλληλα sessions:

  • 50 Ομιλητές σε 12 θεματικές ενότητες.
  • Προκαθορισμένα 1:1 Business Meetings & Networking: Οι ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους εταιρειών με σκοπό την εμπορική εφαρμογή της έρευνάς τους. Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα έρθουν σε επαφή με την ακαδημαϊκή έρευνα με σκοπό να βελτιώσουν το προϊόν ή την υπηρεσία των εταιρειών τους.
  • Panels & Workshops: Ένα ευρύ φάσμα συνομιλιών και εργαστηρίων σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα και προηγμένες πράσινες τεχνολογίες θα είναι διαθέσιμο.
  • Exhibition: Η έκθεση θα αποτελείται από εκθέτες που είναι startup εταιρίες και από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος.
  • Call for Papers για ερευνητές και νέα προϊόντα επιχειρήσεων
  • GreenTech Awards: Στο πλαίσιο του forum θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός επιχειρηματικής εξέλιξης.
  • Συμμετοχή σε matchmaking πλατφόρμα και app για τα Β2Β meetings.
  • Πρόσβαση σε πλατφόρμα αξιολόγησης και καταγραφής όλων των νέων καινοτόμων εταιρειών (Mantis IMS).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το GreenTech Symposium 2019.