HIGGS: διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση για τη συνεργασία Δήμων, ΜΚΟ και ιδιωτικών πρωτοβουλιών για την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικού χαρακτήρα

    Από: Startup Team

Η συζήτηση «Περιβάλλον: Συνεργασία Δήμων με ΜΚΟ & ιδιωτικές πρωτοβουλίες» θα είναι ανοιχτή στο κοινό

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (16:00 – 18.00μμ), το  HIGGS σε συνεργασία με τους Δήμους Αστυπάλαιας, Τήλου και Τρικκαίων, διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Περιβάλλον: Συνεργασία Δήμων με ΜΚΟ & ιδιωτικές πρωτοβουλίες».

Η Σάντυ Φαμελιάρη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων για την Κλιματική Αλλαγή στην Greenpeace, θα συντονίσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη Δήμαρχο Τήλου κ. Μαρία Καμμά, τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας, κ. Νίκο Κομηνέα, και τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ .Δημήτρη Παπαστεργίου, οι οποίοι έχουν υλοποιήσει πολύ σημαντικά και πετυχημένα περιβαλλοντικά έργα μέσα από συνεργασίες με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις ή και άλλες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Στόχος της εκδήλωσης είναι να καλλιεργήσει διάλογο σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης περιβαλλοντικών έργων και τις συνέργειες που προκύπτουν μέσα από τη συνεργασία Δήμων με ΜΚΟ και άλλους φορείς. Μέσα από την συζήτηση και την ανάδειξη των καινοτόμων περιβαλλοντικών έργων που υλοποιούν οι 3 Δήμοι, θα αναδειχθούν καλά παραδείγματα που ενισχύουν την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος και θα συζητηθούν τα οφέλη αλλά και οι πιθανές προκλήσεις τέτοιων συνεργασιών.

Η διαδικτυακή συζήτηση είναι ανοιχτή για το κοινό και απευθύνεται κυρίως σε στελέχη ΜΚΟ, Δήμων, επιχειρήσεων και άλλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την περιβαλλοντική προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν εδώ.