Η αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα Τάσεις και ευκαιρίες επενδύσεων

    Από: Startup Team

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, 18:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2

 

Η διαμόρφωση της αγοράς ακινήτων τα τελευταία χρόνια και οι τάσεις που καταγράφονται στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει το ACTAmerican College of Thessaloniki σε συνεργασία με την Optima Bank.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στις 18:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2), και θα αξιολογήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρώντας να χαρτογραφήσει εκ νέου τον τομέα. Ειδικοί του χώρου θα αναλύσουν το περιβάλλον και θα μεταφέρουν μία ρεαλιστική εικόνα από τα όσα ισχύουν σήμερα και όσα αναμένεται να συμβούν στο μέλλον στην περιοχή.

Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Χρήστος Κοσμάς, Partner, Head of Real Estate της Deloitte, ο Δημήτρης Ανδρίτσος, CEO της Cerved Property Services SA, και ο Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO της Optima bank. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ Νικόλαος Χουρβουλιάδης, Chair του ACT Business School.

 

Πρόγραμμα

17:30 – 18:00 Προσέλευση

18:00 – 18:10 Χαιρετισμοί

  • Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια
  • Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO, Optima bank

18:10 – 19:00 Ομιλίες

  • Χρήστος Κοσμάς, Partner, Head of Real Estate, Deloitte

“Οι τάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο & Η αγορά των ακινήτων ως επένδυση διεθνώς”

  • Δημήτρης Ανδρίτσος, CEO, Cerved Property Services SA
    “Η αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα & η  αγορά των ακινήτων ως εναλλακτική πρόταση επένδυσης”
  • Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO, Optima bank

“Τραπεζικές Συνεργασίες & Χρηματοδοτήσεις”

19:00 – 19:20 Ερωτήσεις – συζήτηση με το κοινό

Οι εισερχόμενοι στον χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό που μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο παρακάτω link bit.ly/37qGkBJ

 

Βιογραφικά ομιλητών

Δημήτρης Ανδρίτσος, CEO, Cerved Property Services SA

Ο Δημήτρης Ανδρίτσος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Cerved Property Services ενώ κατείχε την ίδια θέση στην Eurobank Property Services μεταξύ 2008-2018. Έχει διατελέσει επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον τομέα ακινήτων της Eurobank από το 2001.

Έχει επίσης εργαστεί στην EFG Eurobank Leasing, όπου κατείχε τη θέση του Διευθυντή Χρηματοδοτήσεων (1998-2000), ενώ την περίοδο 1994 – 1998 εργάσθηκε στην Τράπεζα Κύπρου, ως Senior Officer στο Corporate Lending Division.

Έχει πολυετή εμπειρία, σε αξιολογήσεις επενδύσεων σε εμπορική αποτίμηση και αξιολόγηση ακινήτων, σε δόμηση σχημάτων χρηματοδότησης, σε οργάνωση χρηματοδότησης έργων ανάπτυξης ακινήτων (Project Finance), σε δημιουργία επενδυτικών χαρτοφυλακίων ακινήτων, σε κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων, στην αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας εταιριών, στη χρηματοοικονομική ανάλυση με σκοπό την αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης ακινήτων και στην εφαρμογή οικονομικών μοντέλων για την αξιολόγηση μελετών βιωσιμότητας.

Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία, διαθέτει πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (MSc in banking & Finance, University of Wales). Επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο κ. Ανδρίτσος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), και μέλος του Advisory Board του ULI (Urban Land Institute) Ελλάδος & Κύπρου. Είναι μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε) καθώς και πιστοποιημένος εκτιμητής του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Χρήστος Κοσμάς, Partner, Head of Real Estate, Deloitte

Ο Χρήστος Κοσμάς είναι Partner στο τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FAS) της Deloitte στην Ελλάδα και υπεύθυνος για τον κλάδο του Real Estate. Έχει περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας στην Deloitte. Η εμπειρία του στον τομέα του Corporate Finance του έχει προσφέρει ευρεία έκθεση σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των: ακίνητης περιουσίας (συμπεριλαμβανομένων των Ανωνύμων Εταιριών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία – ΑΕΕΑΠ), τουρισμού και αναψυχής, εστίασης, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, μεταποίησης, ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών, χρηματοδοτικής μίσθωσης και μη εξυπηρετούμενων δανείων. Έχει διαχειριστεί σημαντικά έργα συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) και πολυάριθμες αποτιμήσεις επιχειρήσεων και άυλων περιουσιακών στοιχείων, εκπονήσεις επιχειρηματικών σχεδίων και μελετών σκοπιμότητας, επίλυσης διαφορών (dispute consulting), εταιρικής αναδιάρθρωσης, καθώς και εξειδικευμένα συμβουλευτικά έργα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό τραπεζών, funds, μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων LSE και Reading (Ηνωμένο Βασίλειο) και μέλος του Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS (Βασιλικό Ινστιτούτο Εμπειρογνωμόνων) με πιστοποίηση στον τομέα αποτίμησης επιχειρήσεων και άυλων περιουσιακών στοιχείων.

 

Δημήτρης Κυπαρίσσης, CEO, Optima bank

Διαθέτοντας πάνω από 25 έτη εμπειρίας στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης κατέχει τη θέση του CEO της Optima bank. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Xiosbank το 1993, όπου δημιούργησε το τμήμα χρηματοδότησης αυτοκινήτων προτού αναλάβει την ευθύνη για το σύνολο της λιανικής πίστης. Το 2000 ο κ. Κυπαρίσσης ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της νεοσύστατης Novabank, δημιούργησε τα τμήματα credit της τράπεζας.

Το 2002 τον βρήκε στην Τουρκία όπου λάνσαρε τη νεοσύστατη θυγατρική της Novabank, την bankEuropa. Επιστρέφοντας, το 2004, ανέλαβε διάφορες θέσεις στη Millennium bank και έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αρμόδιος για θέματα credit και operations.

Το 2010 έγινε Γενικός Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπεύθυνος για τον τομέα λιανικής τραπεζικής. Μεταξύ 2016 και 2018 ήταν επικεφαλής του δικτύου καταστημάτων λιανικής της Eurobank.

Από τον Ιανουάριο του 2019 συμμετείχε στην εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, με στόχο την μετατροπή της σε μία επιτυχημένη εμπορική τράπεζα, τη σημερινή Optima bank, στην οποία κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Είναι είναι κάτοχος B.Sc., Accounting & Finance από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας και MBA, Financial Services Management από το University of Sheffield, UK.